Preşedintele parlamentului chinez, lăsat să flămânzească în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Camerei Deputaţilor intenţionează să renunţe la serviciile Hotelului Intercontinental, după ce o delegaţie din Republica Populară China, condusă de preşedintele parlamentului din

Conducerea Camerei Deputaţilor intenţionează să renunţe la serviciile Hotelului Intercontinental, după ce o delegaţie din Republica Populară China, condusă de preşedintele parlamentului din această ţară, Wu Bangguo, a fost servită, la o cină festivă, cu friptură în sânge şi vin alb.
"E vorba de cultura alimentară a Chinei, dacă vreţi, nu poţi să le dai frişcă artificială spray şi nu se poate să le dai chinezilor friptură în care musteşte sângele! Nu se poate aşa ceva! Este o chestiune elementară de protocol!", a declarat, într-o şedinţă a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, secretarul Gheorghe Albu (PD). Şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a apreciat că delegaţia chineză, practic, nu s-a atins de friptura care "mustea" în sânge şi de prăjitură. "După această cină, eu am plecat cu soţia să mâncăm în oraş", a relatat Olteanu. El a spus că, la începutul acestei săptămâni, a cerut Secretariatului General al Camerei să blocheze plăţile către acest furnizor de servicii. "A jignit în mod inadmisibil invitaţii noştri chinezi, prin modul în care s-a făcut servirea şi prin meniul recomandat şi voi avea, de asemenea, o discuţie şi la nivelul structurii noastre de protocol. În orice caz, am cerut deja Secretariatului General să găsească un alt furnizor de servicii, pentru că au fost mult prea multe greşeli de protocol", a declarat Bogdan Olteanu, în şedinţa Biroului Permanent al Camerei. Tot pe parcursul vizitei delegaţiei chineze, maşina care-l transporta pe secretarul Camerei Deputaţilor, Gheorghe Albu, care conduce grupul parlamentar de prietenie cu R.P.China, a fost blocată timp de o oră de serviciile care asigurau protecţia delegaţiei, aşa că Albu a întârziat la cocktail. Vizita în România a lui Wu Bangguo, preşedintele Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare Chineze, s-a desfăşurat în perioada 17-20 mai.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite