Presedintele le cere romanilor sa renunte la spaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vorbind, la un seminar, despre cat de pregatita este Romania sa adere la Uniunea Europeana, Basescu s-a plans ca cetatenii romani considera firesc - spre deosebire de cei din UE - sa ofere ,spaga"

Vorbind, la un seminar, despre cat de pregatita este Romania sa adere la Uniunea Europeana, Basescu s-a plans ca cetatenii romani considera firesc - spre deosebire de cei din UE - sa ofere ,spaga" chiar si atunci cand legea este de partea lor. ,In loc sa ne revendicam drepturile, noi preferam sa platim. Un ciubuc. O spaga (...) Ma uitam aproape ingrozit pe o cercetare sociologica: 85 la suta din subiecti considera ca nu au sanse in justitie daca nu au bani. Or, acest proces este un proces in doi: unul il cere si il accepta si altul plateste partea care ii revine din tandemul coruptiei", a teoretizat Basescu. El a sustinut ca actualele autoritati incearca sa izoleze fenomenul coruptiei, dar ,ea are intotdeauna un partener: populatia".
Cu aroganta, in UE
"Nu vad de ce n-am fi mandri si sa intram cu... as spune cu oarecare aroganta in Uniunea Europeana", a propus, ieri, presedintele Traian Basescu, la un seminar la care a vorbit despre cat este de pregatita Romania sa adere la UE. Basescu a aratat ca Romania este a saptea natiune a Europei, are "o capacitate extraordinara de a crea pe care nu multe natiuni o au" si o istorie de care nu are de ce "sa-i fie rusine". "Avem forta, avem o crestere economica pe care nu o au multi din cei pe care ii admiram, iar sentimentul de mandrie nationala este unul din motoarele evolutiei noastre pozitive. Sigur, nu suntem o echipa de fotbal pe care s-o pregatesti pentru intalnirea cu Feynoord", a teoretizat Basescu. Seful statului a mai afirmat ca, in vizita pe care a intreprins-o, in aceasta luna, la comunitatile romane din Statele Unite, a observat "un salt extraordinar al mandriei de a fi roman".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite