Preşedintele Venezuelei pleacă "înarmat" din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat într-o vizită de lucru în Rusia, preşedintele venezuelean Hugo Chavez are toate motivele să se declare satisfăcut de evoluţia colaborării tehnico-militare dintre cele două state.

Aflat într-o vizită de lucru în Rusia, preşedintele venezuelean Hugo Chavez are toate motivele să se declare satisfăcut de evoluţia colaborării tehnico-militare dintre cele două state. Săptămâna trecută, ministrul rus al apărării, Serghei Ivanov, a anunţat realizarea unei înţelegeri privind livrarea în Venezuela a 30 de avioane ultramoderne de atac Suhoi-30 şi a 30 de elicoptere de luptă, în valoare de peste 1 miliard de dolari.
După vizita la fabrica de armament din Ijevsk, unde s-a întâlnit şi cu renumitul inventator al automatului Kalaşnikov, Chavez a declarat că urmează să fie semnat şi un acord privind construcţia în Venezuela a unei uzine pentru producerea acestor automate şi a muniţiei aferente. Acordul succede unui contract încheiat în primăvara anului trecut, în baza căruia Rusia va livra Venezuelei 100.000 de automate Kalaşnikov. Chavez a exprimat preşedintelui rus mulţumiri pentru "fermitatea dovedită în întărirea capacităţii de apărare a Venezuelei".
Dorind să prevină eventuale reacţii negative pe marginea unei tranzacţii de armament de o asemenea anvergură, mai ales în contextul relaţiilor încordate dintre Venezuela şi SUA, un reprezentant al Administraţiei de la Kremlin a subliniat, înaintea întâlnirii Putin-Chavez de ieri, că relaţiile dintre cele două ţări în domeniul tehnico-militar se realizează pe baza unui acord interguvernamental, "în strictă concordanţă cu angajamentele internaţionale ale părţilor şi normele de drept internaţional".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite