Preşedintele executiv al BCR: Economia României s-a stabilizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele executiv al BCR: Economia României s-a stabilizat
Preşedintele executiv al BCR: Economia României s-a stabilizat

Preşedintele executiv al Băncii Comerciale Române (BCR), Dominic Bruynseels, apreciază că starea economiei româneşti s-a stabilizat şi că urmează să se îmbunătăţească.

Potrivit lui Bruynseels, datele din ultima parte a acestui an şi de la începutul lui 2010 vor confirma o evoluţie macroeconomică pozitivă. "Starea (economiei româneşti, n.r.) s-a stabilizat. De aici, singura direcţie este în sus şi vom vedea acest lucru în ultima parte a acestui an şi prima parte din 2010. Pe de altă parte, nu înseamnă că a trecut ce era mai rău pentru companii şi clienţii persoane fizice", a declarat ieri şeful BCR, într-un interviu acordat Bloomberg şi citat de NewsIn.

Deşi estimează îmbunătăţiri semnificative la nivel macroeconomic în ultima parte a lui 2009 şi în prima parte a lui 2010, Bruynseels spune că, la nivel microeconomic, populaţia şi firmele mici vor întâmpina dificultăţi în continuare.

Preşedintele executiv al BCR a mai apreciat că măsurile anticriză din România, dintre care a amintit programul "Prima Casă", vor începe să readucă încredere în piaţă. Totodată, Bruynseels a afirmat că programul "Prima Casă" este un factor stabilizator pentru sector ul imobiliar. "Pentru locuinţele mai ieftine va avea loc o stabilizare, iar preţurile vor deveni mai abordabile", apreciază şeful BCR.

În ceea ce priveşte creditele neperformante, Bruynseels se aşteaptă la o îmbunătăţire pe segmentul împrumuturilor acordate populaţiei, datorată stabilizării cursului de schimb.

"Cred că perspectivele sunt pozitive pentru persoanele fizice, pentru că programul cu FMI a dus la stabilizarea cursului de schimb, ceea ce a ajutat mult clienţii, în special în cazul creditelor în euro garantate ipotecar. Începem să vedem o revenire la normalitate pe acest segment", a mai declarat Dominic Bruynseels.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite