Preşedintele chinez nu mai participă la G8 - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele chinez nu mai participă la G8 - Revista presei internaţionale
Preşedintele chinez nu mai participă la G8 - Revista presei internaţionale

Presa internaţională de astăzi scrie astăzi despre decizia preşedintelui chinez în legătură cu participarea la summitul G8, părerea preşedintelui iranian în legătură cu alegerile din iunie sau poziţia papalităţii faţă de economia mondială. Printre alte subiecte, radiourile online vor emite în continuare, iar Bill Clinton este foarte întristat de moartea regelui pop.

Preşedintele chinez nu mai participă la G8. Preşedintele chinez Hu Jintao, aflat în vizită oficială în Italia pentru a participa la summitul G8, a decis să îşi întrerupă călătoria şi să se întoarcă în China din cauza situaţiei tensionate din Xinjiang, unde revoltele etnice au făcut peste 150 de morţi. "Dată fiind gravitatea tulburărilor din Xinjiang, preşedintele Hu Jintao a decis să îşi grăbească reîntoarcerea în China şi să nu mai participe la summitul G8", care îşi deschide lucrările miercuri la Aquila, în centrul Italiei, a anunţat The Washington Post.


Ahmadinejad salută alegerile libere. Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad apără realegerea sa din luna iunie, deşi opoziţia încă mai susţine că alegerile au fost fraudate. Într-o intervenţie televizată Mahmoud Ahmadinejad a acuzat forţe din afara ţării de sabotare a alegerilor, notează BBC. Acesta a spus că în guvernul său sevor face "schmbări" majore în ceea ce priveşte piaţa resurselor umane, imobiliarelor şi culturii.

Papa cere o nouă organizare economică. Papa Benedict al XVI-lea a cerut o regândire a economiei globale, criticând o divizare în creştere între populaţia bogată şi cea săracă şi cerând o instituţie a "autorităţii politice mondiale adevărate" care să supravegheze economia şi să activeze în numele "binelui comun". Papalitatea a criticat actualul sistem economic, "în cadul căruia efectele fatale ale păcatelor sunt evidente" şi a cerut mediului de afaceri să "revizuiască în realitate fundaţia etică a activităţii lor", scrie The New Yoprk Times.

Radiourile online vor emite în continuare. Muzica va fi disponibilă în continuare pentru posturile de radio pe internet după ce unii reprezentanţi ai acestora au încheiat un acord cu SoundExchange, organizaţia care colectează redevenţele pentru muzicieni şi casele de discuri. Acest acord presupune plătirea pentru muzica difuzată online, anunţă The Los Angeles Times. Această înţelegere pune capăt disputei care risca să închidă radiourile online şi a forţat unele persoane care au început să emită online din pasiune să închidă posturile de radio pentru a nu plăti.

Bill Clinton este foarte întristat de moartea regelui pop. Fostul preşedinte american Bill Clinton s-a declarat foarte întristat de moartea lui Michael Jackson, care a primit marţi un omagiu planetar. Clinton, aflat într-o deplasare în Haiti, l-a calificat pe regele pop drept un om cu un talent imens, relatează AP. "Am fost foarte întristat de vestea morţii sale şi am fost foarte întristat de toate problemele pe care le-a avut de înfruntat în viaţa sa", a declarat fostul preşedinte american, care a amintit că Michael Jackson a cântat cu ocazia învestiturii sale la Casa Albă în 1993 şi că l-a ajutat la o strângere de fonduri cu un an în urmă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite