Preşedintele Parlamentului European se declară împotriva Cathedral Plaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hans Gert Poettering, preşedinte al Parlamentului European, a vizitat ieri Catedrala Sfântul Iosif, din Bucureşti. Oficialul european s-a întâlnit cu mitropolitul romano-catolic ÎPS Ioan

Hans Gert Poettering, preşedinte al Parlamentului European, a vizitat ieri Catedrala Sfântul Iosif, din Bucureşti. Oficialul european s-a întâlnit cu mitropolitul romano-catolic ÎPS Ioan Robu, tema discuţiilor fiind controversata construcţie a Cathedral Plaza.

Poettering ne-a declarat, la ieşirea de la discuţii, că nu ar fi construit niciodată "aşa ceva". Deşi s-a ferit să aibă o poziţie tranşantă, înaltul demnitar european a spus totuşi că "Parlamentul European va continua să sprijine demersul început de către Biserică".

La rândul său, ÎPS Ioan Robu a declarat, pentru cotidianul nostru, că liderul popularilor europeni va aduce în discuţie problema catedralei atât la Cotroceni, cât şi la Palatul Victoria. "Credem că ceea ce am reuşit pe 26 septembrie, cu Declaraţia Scrisă, nu se va opri aici. Mai ales că acum avem şi o reconfirmare a sprijinului Europei", a mai spus înaltul prelat catolic.

Vizita lui Hans Gert Poettering se înscrie într-un vast proiect, din campania de informare pe care o are Biroul de Informare al Parlamentului European în România, pe tema alegerilor europene şi care-i are ca public-ţintă pe cei care vor vota pentru prima dată în această toamnă.

Preşedintele Parlamentului European doreşte să transmită cu acest prilej un mesaj cetăţenilor României, încurajându-i să participe la vot, pentru primele alegeri europene organizate în România. Vizita în România se va încheia cu o călătorie de câteva ore la Sibiu, capitala culturală europeană 2007.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite