Preşedintele Italiei: "Imigranţii - nu sunt vina Uniunii Europene"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Problema imigranţilor şi a siguranţei este o chestiune complexă; nu se poate da întreaga vină pe lărgirea Uniunii Europene" a afirmat preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, relatează

"Problema imigranţilor şi a siguranţei este o chestiune complexă; nu se poate da întreaga vină pe lărgirea Uniunii Europene" a afirmat preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, relatează agenţia de presă Adnkronos.

Situaţia care vizează problema imigranţilor şi a siguranţei publice este o "chestiune foarte dificilă şi complexă", pentru rezolvarea căreia "este necesară o clarificare de ordin politic" a afirmat preşedintele Italiei.

"Deşi au fost acte individuale de violenţă, s-a manifestat în întreaga peninsulă concepţia conform căreia tot ceea ce se întamplă în Italia este din cauza Europei, este din cauza lărgirii Uniunii Europene. În momentul de faţă există un flux masiv de imigranţi din România, însă această problemă era prezentă şi înainte, când era vorba de fluxul de imigranţi extracomunitari".

Conform declaraţiilor preşedintelui Giorgio Napolitano, implicarea Uniunii Europene constă în faptul că, de acum înainte, "problema imigranţilor va fi tratată la nivel european şi nu este îndeajuns o abordare naţională. Este vorba de un echilibru fragil, care adesea este perturbat de acte de violenţă care au un impact negativ asupra opiniei publice şi care au efecte şi asupra procesului de găsire a unei soluţii viabile pentru problema imigranţilor".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite