“Preşedintele Giorgio Napolitano: Violurile reprezintă o infamie” - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele din Peninsulă scriu astăzi despre declaraţiile lui Giorgio Napolitano, preşedintele Republicii Italiene, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii. Un alt subiect de interes pentru presa italiană este  cel al creşterii vârstei de pensionare, o problemă care este dezbătută şi la nivelul Uniunii Europene.

Preşedintele Giorgio Napolitano: Violurile reprezintă o infamie”, titrează cotidianul „Corriere della Sera”. Preşedintele italian Giorgio Napolitano a afirmat, cu ocazia Zilei de 8 martie, că violurile reprezintă o infamie şi o ofensă la adresa femeilor. Şeful statului italian a mai adăugat că violenţele sexuale umbresc lupta femeii pentru obţinerea egalităţii de şanse. Potrivit lui Napolitano, naţionalitatea violatorilor nu este cea mai importantă, ci gravitatea faptelor lor.

UE: Italia trebuie să crească vârsta pensionării”, anunţă tot cotidianul „Corriere della Sera”. Tema pensiilor reprezintă în continuare un subiect de actualitate pentru scena politică italiană şi internaţională. Uniunea Europeană a cerut Italiei, zilele trecute,  să adopte o reformă în acest domeniu. Primul ministru Silvio Berlusconi a declarat că a luat cunoştinţă de cererea Uniunii Europene şi că a iniţiat un dialog cu guvernul său pentru a vedea ceea ce se poate face.

Rusia apreciază deschiderea lui Obama”, relatează cotidianul „La Repubblica”. La doar câteva zile după întâlnirea cordială de la Geneva dintre Hillary Clinton şi ministrul rus de Externe, Serghei Lazarov, Kremlinul a declarat că este favorabil relansării dialogului cu Washington-ul. Principalul argument care va fi tratat de cele două mari puteri este procesul global al dezarmării. Ministrul Lazarov a lăudat, de asemenea, Casa Albă, afirmând că Rusia apreciază faptul că administraţia Obama este atât de deschisă dialogului cu celelalte state.

Întreprinzătorii italieni: La Bucureşti avem numai de pierdut”, scrie cotidianul „La Stampa”. Marco Rondino, directorul general al Unimpresa România, o filială a Confindustria Italia, s-a declarat extrem de preocupat de criza economică şi de tensiunile pe problema siguranţei dintre Italia şi România. Rondino a mai afirmat că, în ciuda crizei economice, România reprezintă un loc excepţional pentru întreprinzătorii din Peninsulă. În momentul de faţă, în România există 27.000 de firme deţinute de italieni. 

Gaeta: Doi români au salvat de la viol o italiancă”, anunţă cotidianul „Il Messaggero”. La Gaeta (localitate din sudul Italiei), doi români, tată şi fiu, au salvat o tânără italiancă de la viol. Un marocan beat care încerca să o agreseze sexual pe italiancă, la ieşirea dintr-un pub, a fost observat de cei doi conaţionali. Aceştia  l-au imobilizat pe agresor şi au chemat de urgenţă carabinierii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite