“Preşedintele Giorgio Napolitano: imigranţii reprezintă o forţă vie pentru Italia”- Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mişcările de protest ale studenţilor şi profesorilor italieni revin în atenţia presei din Peninsulă. Astăzi zeci de mii de studenţi, dascăli şi cercetători din toate colţurile Italiei, se vor aduna la Roma pentru a organiza un nou miting împotriva ministrului Învăţământului, Mariastella Gelmini şi a reformelor sale.

“Studenţii italieni se întorc în piaţă”, titrează pe prima pagină cotidianul “La Stampa”. Trenuri şi autobuze cu studenţi şi profesori din întreaga Italie au sosit astăzi în capitala italiană pentru un nou marş de protest împotriva legii Gelmini. Mitingul de astăzi va fi unul de amploare deoarece studenţilor li se vor adăuga şi reprezentanţi ai sindicatelor din Peninsulă.

“Înalta Curte de Casaţie: stop alimentării artificiale în cazul Eluana Englaro”
, anunţă cotidianul “La Repubblica”. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie au decis întreruperea alimentării artificiale a Eluanei Englaro, tânăra care se află de 17 ani  în comă ireversibilă. Tatăl femeii, Beppino Englaro,  a afirmat că această sentinţă este o dovadă vie a  faptului că în Italia drepturile cetăţenilor sunt respectate.

“Preşedintele Giorgio Napolitano: imigranţii reprezintă o forţă vie pentru Italia”, scrie tot cotidianul “La Repubblica”. Imigranţii reprezintă un punct de forţă pentru Italia. Aceasta este afirmaţia preşedintelui Republicii italiene, Giorgio Napolitano, din cadrul întâlnirii cu noii cetăţeni italieni, organizată ieri la Palatul Quirinale. Preşedintele a mai adăugat că vechile prejudecăţi legate de imigraţie  vor trebui să dispară, iar străinii care decid să devină cetăţeni italieni vor trebui să fie apreciaţi la justa lor valoare.

“Obama se gândeşte s-o numească pe Hillary Clinton secretar de stat”
, titrează cotidianul “Il Messagero”. Noul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, evaluează posibilitatea numirii lui Hillay Clinton în funcţia de secretar de stat, anunţă site-ul canalului de ştiri NBC, citând surse din staff-ul lui Obama. Potrivit aceloraşi surse, fosta First Lady americană este prima pe lista candidaţilor preferaţi de preşedintele american,  pentru ocuparea fotoliului de secretar de stat.

“Continuă haosul pe aeroportul din Fiumicino. Noi zboruri anulate”, relateată cotidianul “Corriere della Sera”. Astăzi este cea de-a cincea zi consecutivă în care transportul aerian din Peninsulă este grav afectat de protestele angajaţilor Alitalia. La aeroportul din Fiumicino vor fi anulate  din nou peste 20 de zboruri: şase plecări şi 15 sosiri. Starea de haos generată de greva Alitalia se va amplifica astăzi din cauza grevei anunţate de  anagajaţii companiei franceze Air France.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite