Preşedintele CJ Constanţa se înscrie în MISA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul PSD al oraşului Constanţa, Radu Mazăre, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, au fost audiaţi, ieri, de procurorii anticorupţie în dosarul în care sunt

Primarul PSD al oraşului Constanţa, Radu Mazăre, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, au fost audiaţi, ieri, de procurorii anticorupţie în dosarul în care sunt cercetaţi alături de alte 10 persoane. Ambii au catalogat ancheta ca fiind una cu iz politic, aruncând mănuşa în curtea actualei Puteri. Nicuşor Constantinescu a găsit însă şi o soluţie: s-a hotărât să se înscrie în Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut. Simţindu-se hărţuit de peste un an de zile de anchetatori, preşedintele CJ Constanţa e ferm. "Am hotărât să mă înscriu în MISA, pentru că Suedia i-a acordat azil politic liderului spiritual al Mişcării, Gregorian Bivolaru, şi a confirmat faptul că în România a fost un dosar politic. Mă înscriu şi eu în MISA deoarece în cazul meu este vorba tot despre un dosar politic, chiar dacă la malul mării. Nu ştiu dacă plec în Suedia", a spus, ironic, la ieşirea de la audieri Constantinescu. Cercetaţi pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, Mazăre şi Constantinescu promit să-şi recâştige demnitatea în instanţă, unde, spun ei, se va dovedi că sunt nevinovaţi de acuzaţiile privind retrocedarea ilegală a unor terenuri din judeţul Constanţa.
Radu Mazăre a dat declaraŢie de învinuit pe 11 pagini
Radu Mazăre, proaspăt întors din Kenya, unde a petrecut Revelionul, a zăbovit la DNA peste patru ore. Mazăre a spus ironic că a plecat în Kenya pe banii lui, cu avionul, şi nu cu elicopterul de serviciu "cum se duc alţii la schi". El a adus în apărarea sa mai multe documente care ar atesta legalitatea retrocedărilor. În plus, edilul a condamnat decizia DNA de a anunţa începerea urmăririi penale pe numele său după numai o zi după ce anunţase că va da în judecată DNA, guvernul şi mai mulţi poliţişti.
Primarul Constanţei a dat procurorilor o declaraţie pe 11 pagini, iar la finalul audierilor a reclamat faptul că nimeni nu verifică retrocedările făcute de Traian Băsescu în mandatul de primar al Capitalei, mai ales că acesta ar fi folosit o comisie de evaluatori interni ai PMB, însă el, cu evaluator angajat în urma unei licitaţii, este acuzat de subevaluări. Radu Mazăre nu ştie când va mai fi audiat la DNA, iar Nicuşor Constantinescu va reveni "la întâlnirea" cu procurorii pe 17 ianuarie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite