Preşedintele Bush consideră retragerea precipitată din Irak "o teribilă greşeală"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o cuvântare rostită de Ziua Independenţei în faţa a sute de soldaţi americani de la baza militară de la Fort Bragg, ca şi a familiilor lor, preşedintele Bush a avertizat că impunerea

Într-o cuvântare rostită de Ziua Independenţei în faţa a sute de soldaţi americani de la baza militară de la Fort Bragg, ca şi a familiilor lor, preşedintele Bush a avertizat că impunerea unui calendar artificial pentru retragerea din Irak ar fi "o teribilă greşeală".
"Vă promit solemn, a continuat preşedintele, nu voi permite ca sacrificiul celor 2.527 de militari care şi-au pierdut viaţa în Irak să fi fost zadarnic prin retragerea din această ţară înainte de îndeplinirea misiunii propuse".
Preşedintele a reamintit că tocmai o unitate a forţelor speciale de la Fort Bragg a fost prima care a sosit la faţa locului după uciderea liderului Al-Qaida din Irak, Abu Musab al-Zarqawi. "Ei au căutat să dea ajutor medical omului care nu avusese nicio milă faţă de victimele sale. Iar atunci când acest terorist şi-a dat ultima suflare, unul dintre ultimele lucruri pe care le-a văzut a fost faţa unui soldat american de la Fort Bragg", a mai spus preşedintele. Anterior, el se întâlnise cu membrii acestei unităţi speciale, inclusiv cu un pilot militar care fusese prezent şi la capturarea lui Saddam Hussein, transportându-şi apoi cu un elicopter prizonierul la Bagdad.
Reîntors la Casa Albă, Bush a sărbătorit Ziua Independenţei, ca şi propria sa zi de naştere (împlineşte, astăzi, 60 de ani), alături de membrii familiei, de prietenii şi colaboratorii apropiaţi. Îmbrăcat într-o cămaşă hawaiiană roşu cu alb şi pantaloni sport, şeful executivului american a prezidat o masă festivă la care s-au servit pui fripţi, creveţi, diverse salate şi un tort de ciocolată cu trei etaje.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite