Preşedintele Băsescu: PNL, desprins de realitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a atacat dur PNL, spunând, ieri, la TVR, că acest partid este "departe de realitate" şi nu va avea "cu ce să se laude" la alegerile din 2008. "Mă uitam într-un

Preşedintele Traian Băsescu a atacat dur PNL, spunând, ieri, la TVR, că acest partid este "departe de realitate" şi nu va avea "cu ce să se laude" la alegerile din 2008.
"Mă uitam într-un comunicat de ieri şi constatam cât de departe, şi asta m-a îngrijorat, cât de departe este un partid component al Alianţei D.A. de realitatea imediată. (...) Văzând cât de departe sunt partidele aflate la guvernare de realităţile imediate şi de realităţile pe termen mediu vă asigur că foarte curând le voi invita la o discuţie serioasă. O discuţie în care să spună: ne preocupă educaţia, ne preocupă securizarea frontierei, agricultura, turismul sau ne preocupă altceva, o bătălie internă", a spus Băsescu. El a ironizat şi faptul că PNL - fără a pomeni însă numele acestei formaţiuni politice - a anunţat sprijinul pentru candidatura lui Băsescu, la Preşedinţia României, la alegerile din 2009. "Nu se gândeşte că sunt alegeri în 2008. Ori, pe ce au făcut deocamdată, la alegerile parlamentare nu ştiu dacă vor avea cu ce să se laude foarte mult. E incredibil cât de departe suntem de realităţi", a afirmat şeful statului. Băsescu a susţinut însă că nu are nimic împotriva propunerii liberalilor ca serviciile secrete "să se ducă" la Executiv sau la parlament. "Eu n-am nevoie de servicii secrete ca să fac politică", a afirmat Traian Băsescu. El a ţinut însă să spună că este nevoie de "un optim" între legitimitate şi putere. "Cel puţin în Constituţia actuală, preşedintele României este ales prin vot universal. Este cel mai legitim politician. Toată zgormoneala asta... unde să mutăm responsabilităţile de securitate naţională... Le putem muta oriunde. Dar problema poporului român este cât de legitimă este exercitarea puterii...", a zis şeful statului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite