Preşedinte-peţitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Boc şi Stolojan n-au găsit o parteneră pentru PD-L, înainte de alegeri. La Radio Erevan s-a pus odată întrebarea dacă se poate face dragoste cu fereastra deschisă. Răspunsul a fost:

Boc şi Stolojan n-au găsit o parteneră pentru PD-L, înainte de alegeri.

La Radio Erevan s-a pus odată întrebarea dacă se poate face dragoste cu fereastra deschisă. Răspunsul a fost: "Da, însă ar fi preferabil cu o femeie". La fel, liderii PSD i-au întrebat pe sexologii politici dacă se poate face amor cu mai multe antene în acelaşi timp. Sfatul primit: "Da, dar ar fi preferabilă o alianţă cu Partidul Consevator". Liberalii n-au mai întrebat pe nimeni şi s-au prezentat direct la altar cu popularii lui Emil Constantinescu. Pe post de socru-mic, fostul preşedinte a trecut în civilie după semnarea actelor, lăsând impresia că s-ar mai putea reactiva prin 2009.

În ambele cazuri, miresele nu sunt cine ştie ce frumuseţi, dar au o dotă apetisantă, mai ales acum, în vremuri de restrişte electorală. PSD, tradus de două ori în amor de formaţiunea conservatoare, a plâns şi a iertat. "Suntem ca Prigoană cu Bahmuţeanca", spunea strategul Vasile Dâncu într-un moment de sinceritate. Bine că se termină totul cu bine! PSD plus PC speră într-un viitor electoral mai bun, de ce nu o căsnicie guvernamentală durabilă, în ciuda deosebirilor de caracter.

De partea cealaltă, liberalii n-au vizat zestrea materială a popularilor, ci tocmai însuşirile de caracter. Frumuseţea vine din interior, au considerat peneliştii. Acuzat că prea au trăit mult în concubinaj de stânga cu social-democraţii, PNL a jurat la schimbarea inelelor pe valorile dreptei. Alianţa Populară n-are voturi, dar nu poate fi considerată o formaţiune de stânga. Mariajul a venit "să repereze" onoarea liberalilor supusă atacurilor venite de la PD-L care găsise aici o bună temă de exploatat din punct de vedere electoral.

Cele două căsătorii sunt umbrite de divorţul lui Sorin Oprescu de partidul care l-a consacrat pe scena politică. Unii spun că ruptura e strategică şi că doctorul se va întoarce la partid ca fiul risipitor. Nu e aşa simplu. Dacă renunţă, Sorin Oprescu dovedeşte că a jucat la cacealma, iar întoarcerea sa nu va fi sărbătorită prin tăierea viţelului gras. Dacă merge înainte, trebuie să fie sigur că şi câştigă, altfel ieşirea sa din scenă va fi fără aplauze.

Singur, departe de această agitaţie, PD-L se răsfaţă în aerul tare al sondajelor de opinie. Dar, aşa cum arată lucrurile în acest moment, pedeliştii au şansa să câştige alegerile, dar să piardă puterea, aşa cum a păţit PSD în 2004. Cu un scor sub 40 la sută, democrat-liberalii se văd în situaţia de a suspina că au rămas burlaci, că nu şi-au găsit măcar o iubită pe care să o treacă în toamnă pragul de la Palatul Victoria. Dacă Boc şi Stolojan nu s-au descurcat la capitolul sentimente, îi revine tot lui Traian Băsescu sarcina să le găsească parteneră pentru guvernare. Grea şi misia asta de preşedinte!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite