Presa second-hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul localităţii constănţene Independenţa, Cristea Gâscan, are în derulare un proiect cu acest nume, care prevede colectarea retururilor ziarelor în scopul informării sătenilor

Primarul localităţii constănţene Independenţa, Cristea Gâscan, are în derulare un proiect cu acest nume, care prevede colectarea retururilor ziarelor în scopul informării sătenilor

Noul proiect al edilului din Independenţa, denumit "Presa second-hand", va avea drept consecinţă o mai bună informare a cetăţenilor din comună, consideră Cristea Gâscan. Proiectul primarului care a devenit cunoscut pentru programul "Zece capre pentru fiecare în loc de ajutor social" este privit cu simpatie şi de localnici.

Edilul se angajează, prin programul său "Presa second-hand", să înapoieze ziarele primite firmelor de distribuţie sau instituţiilor media în ziua următoare celei în care le-a luat. "Oamenii nu au bani de ziare. De aceea, foarte puţini au acces la informaţie. Nu este normal să nu aibă dreptul de a fi informaţi, de a citi un ziar. Eu ţin foarte mult la aceste lucruri. Vreau ca oamenii să ştie ce se întâmplă în comuna lor, în ţară, peste tot în lume", ne-a spus Cristea Gâscan.

Retururile vor fi... returnate

Primarul negociază deja cu mai multe instituţii de presă din Constanţa pentru a primi retururile ziarelor. "Ideea este foarte simplă. Retururile trebuie să ajungă la sate. Ziarul de azi nu mai poate fi vândut mâine, fiindcă informaţia este veche. La ţară însă nu contează acest lucru. Ţăranii s-ar mulţumi să citească şi ziare mai vechi, decât deloc. Vom avea grijă ca, după ce omul citeşte ziarul, să îl aducă înapoi la primărie. Le vom trimite înapoi cu o maşină", ne-a declarat primarul. Conform edilului, primăria va organiza în autogara din municipiul Constanţa şi un punct de colectare a ziarelor şi revistelor. "Cei de la oraş, după ce au cumpărat ziarele, după ce le-au citit, le pot aduce în acest loc, de unde noi să le putem lua şi să le dăm consătenilor noştri", ne-a spus primarul.

"Voi face agitaţie mare"

Ca să-şi promoveze proiectul, Gâscan pregăteşte şi o campanie în municipiul Constanţa. "Asta va fi partea cea mai grea, dar şi cea mai frumoasă. Trebuie să mă lansez într-o campanie publică. Nu am stabilit încă în ce va consta, dar voi face agitaţie mare", ne-a declarat edilul.

"Dacă nu ne costă nimic..."

Sătenii din Independenţa au primit bucuroşi iniţiativa primarului lor. "Dacă pe noi nu ne costă nimic, atunci e bine. Mai citim şi noi ce mai scrie pe la ziare, ce se mai întâmplă, că doar cu TVR e prea puţin", ne-a spus un bătrân din comună. O altă localnică, Violeta Bahrin, ne-a mărturisit că ar prefera ca primarul să aducă, pe lângă ziare, şi reviste pentru femei. "Ar fi bine să ne aducă însă şi nouă, femeilor, ceva mai pentru noi, cu poveşti", ne-a spus, plină de speranţă, Violeta. Socrul ei, Marin Bahrin, ar vrea să citească în schimb articole despre politică. "E bine să ne aducă ziare. Noi îi mai vedem pe ăştia la televizor cum se ceartă pentru ciolan, că nici nu ne mai trage sufletul să ne mai uităm. Vrem să aflăm şi din ziare ce fac ei", ne-a spus nea Marin.

S-a terminat cu politica. Nu vreau să aud. Dacă ne dă ziare, vreau să citesc ceva frumos, despre toate, să fie linişte şi pace din toate părţile.
Verginia Gaitan
localnică din Independenţa

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite