Preparate de Paşte, bune pentru sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drobul cu puţine calorii, pasca fără făină şi salata de fructe sunt câteva dintre preparatele care ne asigură o digestie uşoară în timpul mesei tradiţionale După cel mai lung post

Drobul cu puţine calorii, pasca fără făină şi salata de fructe sunt câteva dintre preparatele care ne asigură o digestie uşoară în timpul mesei tradiţionale

După cel mai lung post din an, pregătirile pentru masa de Paşte sunt în toi. Gospodinele pregătesc adevărate răsfăţuri culinare, folosind ca principale ingrediente ouăle şi mielul, pentru a crea faimoasa friptură, drobul, dar şi deserturile precum pasca cu stafide şi brânza dulce, cozonacii sau dulciurile la modă.

Pentru a nu face excese care să ne creeze probleme de digestie, dr. Mihaela Bilic ne sugerează, în cartea "Silueta dincolo de mituri", reţete cu puţine calorii şi grăsimi. O astfel de reţetă dietetică este drobul de miel, care conţine 80 de calorii, o porţie. Ingredientele pentru opt porţii sunt: organele de la un miel, 250 g carne de miel, opt fire de ceapă verde, patru fire de usturoi verde, patru ouă, câte o legătură de mărar şi pătrunjel, trei fire de tarhon, un prapure sau pesmet, piper, oţet, trei morcovi şi o ţelină.

Pasca fără făină este o alternativă sănătoasă a acestui desert tradiţional. O felie conţine 180 de calorii. Ingredientele pentru zece porţii sunt: un kg brânză de vaci, 300 g zahăr pudră, o lămâie, stafide, şase ouă, un praf de copt, cinci linguri de griş, un plic zahăr vanilat, esenţă de rom. Oul de Paşte, fiert moale are 80 de calorii.

Este un aliment hipocaloric, deci nu ne îngrăşăm mâncând ouă. Dar este ideal să-l consumăm cu muştar în loc de maioneză. Cei care au valori crescute de colesterol şi trigliceride nu trebuie să mănânce mai mult de două ouă pe zi.

Salata de fructe ajută la digestie

Pentru a nu ajunge să facem excese care ne-ar putea afecta sănătatea, trebuie să combinăm toate aceste mâncăruri "grele" cu fructe. Cea mai bună variantă în acest caz este salata de fructe, deoarece ajută la digestie.

Dacă o preparăm din kiwi, mere şi portocale, obţinem în mod cert un desert gustos şi sănătos. O porţie de 100 g poate înlocui o felie de pască (70 de calorii). Băuturile nu pot lipsi de la masa de Paşte, în acest caz, cel mai indicat fiind un pahar cu vin roşu. După masă puteţi opta pentru un pahar de suc de grepfrut sau portocale (60 calorii), pentru a avea parte de o digestie uşoară.

Cuib de Paşte din ciocolată

Ingrediente (opt porţii):

300g ciocolată neagră, şase foi gelatină, două ouă, patru gălbenuşuri, 150 g zahăr pudră, 40 cl. smântână, un zahăr vanilat, două-trei linguri cacao.

Mod de preparare:

Se înmoaie foile de gelatină în apă rece. Se topeşte ciocolata. Se dizolvă foile de gelatină în trei linguri de apă caldă şi se încorporează în ciocolata topită. Se bat ouăle cu zahărul pudră, apoi se toarnă peste ciocolata topită. Se bate smântâna şi se îndulceşte cu zahărul vanilat, apoi se toarnă peste ciocolata topită. Amestecul se pune într-o formă de coroană, în care s-a aşezat o folie de plastic. Se pune la congelator o oră, apoi la frigider pentru cinci ore.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite