Preotul asasin din Tanacu a mai facut ieri o "exorcizare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru preotul exorcist de la Vaslui nu exista lege bisericeasca sau civila care sa-l opreasca de la practicile sale. Atat in Duminica Rusaliilor, cat si ieri, de Sfanta Treime, Petru Corogeanu a

Pentru preotul exorcist de la Vaslui nu exista lege bisericeasca sau civila care sa-l opreasca de la practicile sale. Atat in Duminica Rusaliilor, cat si ieri, de Sfanta Treime, Petru Corogeanu a slujit in calitate de preot. Mai mult decat atat, protopopul de Vaslui, Vasile Parcalabu, ne-a declarat ca preotul Corogeanu a mai savarsit ieri o exorcizare a unei mame care intrase in transa si ca sfideaza toate autoritatile in continuare. "Acolo s-a savarsit crima, omucidere, nu exorcizare", ne-a declarat seful administratiei bisericesti de la Vaslui. "Conducerea Eparhiei Husilor isi recunoaste partea sa de vina in acest caz. Cu totii suntem vinovati de cele petrecute la Vaslui. Noi ne-am asumat greseala, pentru ca acest preot trebuia monitorizat indeaproape si nu trebuia lasat sa slujeasca niciodata. Inainte de 1989, Biserica avea mari lacune in efectivul de cadre monahale si in acea perioada s-au lipit de sanul ortodoxiei toti acesti indivizi care isi doreau foarte tare sa devina calugari, dar nu erau in toate facultatile mintale si nu aveau studii teologice", ne-a declarat protopopul Parcalabu. Intrebat cum de a scapat preotul Corogeanu de sub supravegherea protopopiatului, Parintele Parcalabu ne-a spus ca ieromonahul de la Tanacu a refuzat salariul de 5 milioane. "Cat timp primea salariu de la noi, ne vedeam in fiecare luna si puteam sa aflu ce se mai intampla pe acolo. Dar el este sprijinit financiar de un jurist, Georgescu, care a ridicat si manastirea, cu niste bani castigati din vanzarea unor actiuni de la Confectii Vaslui. Normal ca, avand bani si toate cele necesare unei vieti decente, s-a rupt treptat de administratia noastra si si-a facut de cap. Acest Georgescu este mentorul sau si impreuna si-au format o gasca care nu mai asculta de Biserica-mama. O responsabilitate o poarta si parintele Gusa, staretul Manastirii Stefan cel Mare din Vaslui, sub obladuirea caruia a fost Petru Corogeanu. Parintele Gusa l-a recomandat episcopului spre hirotonie, desi trebuia sa fi stiut de apucaturile sale. De vina sunt si eu, care sunt protoiereu si nu am anticipat ce grozavii se pot intampla", a completat pr. Vasile Parcalabu.
Pentru a-l scoate basma curata pe parintele Daniel,
Maicutele iau asupra lor exorcizarea barbara de la Manastirea Tanacu
Maicutele care l-au ajutat pe preotul exorcist sa o rastigneasca pe Maricica Irina Cornici iau acum asupra lor toata vina pentru odioasa crima. Procurorul vasluian care se ocupa de caz a reusit, sa refaca filmul evenimentelor care au provocat tragedia, dupa declaratiile celor patru maicute chemate la audieri. Astfel, decizia privind izolarea si apoi legarea pe cruce apartine in totalitate maicutelor. Ele au hotarat sa lege victima de maini si de picioare pentru a o face sa ramana in chilie. Apoi, pentru ca preotul Daniel le-a cerut ca aceasta sa nu faca galagie, au legat-o pe cruce si i-au umplut gura cu bucati de tifon. Pe timpul noptii "posedatei" i se scotea calusul pentru a i se da apa.Conform maicutelor, aceasta refuza sa bea ceva. In toata aceasta perioada, preotul exorcist tinea slujbe la capul celei rastignite, "pentru deposedarea de diavol". Procurorul Ovidiu Berinde care se ocupa de caz a declarat, ieri, ca "preotul a marturisit ca maicuta a refuzat sa ia anafura si agheasma, fiindu-i doar umezite buzele cu apa din cand in cand. Se pare ca agitatia femeii a provocat un consum mare de energie, care la final s-a dovedit a fi fatal". Mersul anchetei este insa incetinit de incapatanarea cu care maicutele insista sa ia asupra lor vina pentru moartea Irinei Cornici. Dosarul deschis de procurori are drept capete de acuzare lipsirea de libertate, urmata de moartea victimei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite