Preotul din Bucura-Mehedinţi cere garanţii de milioane ca să boteze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preotul Eliade Găină, de la biserica din Bucura-Mehedinţi, a refuzat sâmbătă să boteze un copil, de supărare că tatăl micuţului nu-i reparase Dacia distrusă într-un accident rutier. Rugat

Preotul Eliade Găină, de la biserica din Bucura-Mehedinţi, a refuzat sâmbătă să boteze un copil, de supărare că tatăl micuţului nu-i reparase Dacia distrusă într-un accident rutier.
Rugat cu insistenţă de naşi şi de alţi săteni disperaţi, popa Găină a propus o soluţie de compromis: botează copilul numai dacă tatăl micuţului, Cornel Moreanu, îi va da "o garanţie" de 20 milioane de lei vechi. "Ne-a zis că vrea să fie sigur că-i va repara maşina şi după aceea îi va restitui cele 20 milioane de lei. Este inadmisibilă o astfel de negociere din partea unui preot, pe seama unui copil nevinovat!", ne-a declarat Marin Mocioalcă, naşul de botez. Supăraţi că slujitorul Domnului le-a dat cu flit în urma refuzului de a i se da ,,garanţia", participanţii la botez au alertat toată presa din Mehedinţi. Motivul, timpul trecea, iar invitaţii care aflaseră povestea începeau să plece acasă, spunând că vor reveni mai târziu. "Am făcut şi noi pregătire pentru 100 de persoane, am plătit bucătar, am dat 7 milioane la lăutari şi preotul Eliade Găină a spus că nu vrea să-mi boteze copilul", a declarat, în faţa ziariştilor, tatăl copilului, Cornel Moreanu. Lobby-ul făcut laolaltă pentru ca micuţul Marian, de 6 luni, să fie botezat a dat roade în final. Cum biserica era încuiată, întregul alai a hotărât să meargă acasă la popă, în satul învecinat Nicolae Bălcescu. Speriat la vederea camerelor de filmat, acesta a coborât val-vârtej la biserică şi în jurul orei 15.30 l-a botezat pe micuţ. Întrebat de ce nu a vrut să boteze copilul şi de ce a cerut o garanţie de 20 milioane de lei, popa Eliade Găină a răspuns scurt. "şi care-i problema? Nu mai erau alţi preoţi? Trebuia să găsească pe altul! Problema cu maşina e cu totul altceva şi nu vreau să mai comentez nimic!", a răspuns sec preotul Găină.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite