Preoţii din sindicatul "Păstorul cel bun" îşi fac asociaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii primului sindicat al preoţilor şi mirenilor din România, "Păstorul cel Bun", care nu a primit personalitate juridică printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj, pronunţată la

Reprezentanţii primului sindicat al preoţilor şi mirenilor din România, "Păstorul cel Bun", care nu a primit personalitate juridică printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj, pronunţată la sfârşitul săptămânii trecute, anunţă că se vor reuni într-o altă formă de organizare.

Purtătorul de cuvânt al sindicatului "Păstorul cel Bun", preotul Viorel Dică, a declarat ieri că s-a decis reunirea preoţilor într-o altă formă de organizare. "Am primit numeroase mesaje de încurajare de la preoţi din toată ţara, care ne cer să continuăm.

O să mergem pe o formulă care să nu mai sperie pe nimeni, pentru că sindicatul a speriat. O să facem o asociaţie, o organizaţie a preoţilor din România sau o conferinţă naţională a preoţilor, aşa cum era până în 1991-1992", a declarat preotul Viorel Dică.

Sindicaliştii contestă decizia

Reprezentanţii sindicatului cred că decizia de vineri a tribunalului, care a admis recursul făcut de Mitropolia Olteniei împotriva hotărârii de înfiinţare, este una nejustificată. "Au fost discuţii să ne adresăm Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), însă o decizie în acest caz ar putea dura doi-trei ani.

În acest timp se pot întâmpla foarte multe în România", a mai spus preotul Viorel Dică. El speră ca noul Mitropolit al Olteniei, Irineu Slătineanul, să fie mai "deschis" şi să-i ajute mai mult pe preoţi.

La sfârşitul lunii mai, preotul Nicolae State de la Catedrala Episcopală Râmnicu Vâlcea anunţa înfiinţarea sindicatului "Păstorul cel Bun", printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova. În sindicat s-au înscris 35 de preoţi şi mireni din cele cinci judeţe ale Olteniei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite