Preoţii ortodocşi îi vor ajuta pe copiii "căpşunarilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preoţii din Ardeal îi vor identifica pe copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, pentru a-i ajuta spiritual şi material. Măsura a fost luată la conferinţa

Preoţii din Ardeal îi vor identifica pe copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, pentru a-i ajuta spiritual şi material. Măsura a fost luată la conferinţa semestrială a Arhiepiscopiei Clujului.

Preoţii sunt obligaţi să acorde o atenţie deosebită acestor copii. Potrivit purtătorului de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, preoţii vor identifica, cu ajutorul autorităţilor locale, şi cu ajutorul reprezentanţilor şcolii, pe acei copii care se află în suferinţă morală şi materială.

Reprezentanţii bisericii îi vor consilia şi îi vor ajuta pe micuţi spiritual, prin apropierea de biserică, dar şi material, făcând apel la comunitate.

Potrivit lui Ivanov, în caz contrar, preoţii vor fi depunctaţi la evaluarea anuală. Măsura a fost luată ca urmare a iniţiativei mitropolitului Bartolomeu Anania şi susţinută de Sinodul Mitropolitan. Împreună cu profesorii de religie din şcoala aflată pe raza parohiei, preotul va încerca apropierea copiilor şi a tinerilor de biserică.

Metodele care vor fi întreprinse sunt vizionarea unor filme şi organizarea de excursii cu caracter religios.
Înfiinţarea unui număr mare de centre comunitare de tineret, ca o alternativă la provocările societăţii, implicarea copiilor şi a tinerilor în activităţi sociale, precum vizitarea vârstnicilor în suferinţă, a bolnavilor.

Preoţii mai trebuie să acorde asistenţă tinerilor înainte de căsătorie, dar şi celor care intenţionează să divorţeze. (Alice Baciu)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite