Preoţii, obligaţi de Biserică să reziste în căsnicii eşuate - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Gabriel Ichim
Iulian Gabriel Ichim

Presa internă de astăzi scrie despre decizia Sinodului BOR de a sancţiona preoţii divorţaţi sau recăsătoriţi, activitatea lui Videanu în legătură cu Nabucco sau greşeala piraţilor somalezi. Printre alte subiecte, Bucureştiul este reconstruit pe bloguri, iar Cozmin Guşă îl va consilia pe Vîntu pe probleme de dezvoltare de media.

Preoţii, obligaţi de Biserică să reziste în căsnicii eşuate. Preoţii ortodocşi divorţaţi sau recăsătoriţi nu mai pot sluji la altar. În cel mai bun caz, vor fi implicaţi în activităţi filantropice, în şcoli publice sau păstraţi în biserici ca şi cântăreţi. O decizie recentă a Sinodului Bisericii Ortodoxe Române îi sancţionează aspru pe preoţii divorţaţi şi pe cei recăsătoriţi, fie că au ajuns la a doua căsnicie după un divorţ, fie că au făcut acest pas după ce au rămas văduvi. Pentru a nu-şi pierde slujba, ei vor fi obligaţi să rămână căsătoriţi, chiar şi atunci când căsniciile lor au eşuat, scrie Evenimentul Zilei.

Videanu tratează cu ruşii pe la spatele UE. După ce anul trecut Emil Boc a semnat pentru înfiinţarea gazoductului Nabucco, care exclude Rusia de la aprovizionarea cu gaze a UE, Adriean Videanu negociază acum cu ruşii pentru proiectul South Stream. Băsescu spune că România a refuzat să semneze pentru South Stream. Comisia Europeană susţine Nabucco, potrivit Jurnalul Naţional. În contextul în care chiar ieri în Parlamentul European Comisia pentru Industrii şi Energie a adoptat Directiva privind securitatea asigurării cu gaze, care prevede că proiectul Nabucco este singurul care întruneşte criteriile Uniunii Europene, România încearcă să îşi dea seama pe mâna cui să meargă: pe a ruşilor, care vor să construiască South Stream, sau pe a europenilor, cu gazoductul lor?

Piraţii somalezi au atacat, dintr-o regretabilă eroare, o navă război olandeză. Echipajul de pe fregata Tromp nu a avut probleme în respingerea atacului, dar a fost nevoită să-i elibereze pe cei 13 bandiţi capturaţi, căci Misiunea EU NAVFOR nu are voie să facă arestări. Îndrăzneala piraţilor somalezi de a încerca să captureze orice navă, pentru care să ceară apoi recompense de milioane de dolari, nu mai are nicio limită. Cu doar două şalupe (rapide, dar destul de şubrede) ai au cutezat să atace, miercuri, o fregată olandeză care patrula în Oceanul Indian, a anunţat comandamentul Misiunii navale europene (EU NAVFOR), potrivit Gândul.

Bucureştiul, reconstruit pe bloguri. Tot mai mulţi tineri încearcă să construiască o identitate a Bucureştiului: nu prin campanii de milioane de euro investite în brand, ci pe bloguri pe care refac istoria şi imaginea oraşului. Bucureştii nu au identitate, nu au o cultură sau o mitologie proprie şi nici măcar nu sunt un oraş, ci un sat mare plin de blocuri locuite de oameni care se urăsc între ei. Asemenea descrieri au fost repetate, în ultimii ani, de arhitecţi, istorici, scriitori şi intelectuali de tot felul, de fiecare dată când au fost invitaţi să-şi dea cu părerea despre oraşul în care trăiesc, notează România liberă.

Cozmin Guşă îl va consilia pe Vîntu pe probleme de dezvoltare de media.
Cozmin Guşă, fostul consilier de campanie a lui Mircea Geoană, a devenit miercuri consilierul personal al lui Sorin Ovidiu Vîntu şi îl ajută la dezvoltarea grupului media Realitatea Caţavencu. Contractul a fost încheiat între Vîntu, ca persoană fizică, şi firma lui Cozmin Guşă, SOCO anunţă Ziuaonline. Cozmin Guşă are misiunea de a revitaliza imaginea postului de televiziune Realitatea care după campania electorală este percepută de public ca front anti Băsescu, dar se va ocupa şi de managementul şi ziariştii RTV şi patron.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite