Premiul Emmy pentru Ştirile Pro TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată după căderea comunismului în Europa de Est, o televiziune din această regiune câştigă un astfel de premiu

Ştirile Pro TV au convins, luni seară, juriul de la New York că statueta Emmy trebuie să ajungă în România.

Echipa Ştirilor Pro TV a intrat în competiţia International Emmy Awards News 2008 cu trei reportaje din Campania “Tu ştii ce mai face copilul tău?”, alături de alte 800 de materiale jurnalistice din întreaga lume. 600 de juraţi din peste 35 de ţări au decis la final că premiul merită să meargă în România.

Astfel, echipa formată din Paula Herlo, Cosmin Stan, cameramanul Sergiu Matei, editorii Marius Ivan şi Eduard Târnă şi producătorul Alex Livadariu a intrat în rândul profesioniştilor mondiali din domeniul televiziunii.

Determinarea profesioniştilor

Reportajele acestora au convins juriul în defavoarea televiziunilor Al Jazeera din Qatar, ITV News din Marea Britanie şi TV Globo din Brazilia. “Faptul că reportajele echipei Ştirilor Pro TV au convins cei mai buni profesionişti din industria televiziunii mondiale îmi dă speranţa că cineva se va uita mai de aproape la problemele reale ale celor 80.000 de copii din România care sunt într-o situaţie similară cu cei din cele trei reportaje care au fost premiate”, spune emoţionată Paula Herlo.

“Echipa cu care am realizat aceste reportaje este cea mai puternică echipă de ştiri din România, este o şcoală de jurnalism şi un mod de viaţă”, adaugă Cosmin Stan.

Campania “Tu ştii ce mai face copilul tău?” a fost lansată pe 1 iunie 2007 şi a atras atenţia asupra copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate. Părăsiţi de aceştia şi ignoraţi de autorităţi, copiii prezentaţi în aceste reportaje sunt doar câţiva dintre cei care suferă din cauza lipsei părinţilor.

Documentarul „Tibetani la graniţa chineză“ filmat de cameramanul Sergiu Matei a fost nominalizat anul trecut la premiile Emmy.

image

Faptul că reportajele au convins cei mai buni profesionişti îmi dă speranţa că cineva se va uita mai de aproape la problemele celorlalţi copii care sunt într-o situaţie similară cu cei din reportajele premiate

image


Paula Herlo, reporter Pro TV

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite