Premii pentru studenţii români din străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liga Studenţilor Români din Străinătate premiază excelenţa academică
Liga Studenţilor Români din Străinătate premiază excelenţa academică

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) dă startul competiţiei „Premiile LSRS pentru Excelenţă Academică în Străinătate“.

LSRS lansează concursul anual dedicat studenţilor şi absolvenţilor români din străinătate: „Premiile LSRS pentru Excelenţă Academică în Străinătate”. Totodată, LSRS va premia, împreună cu organizaţiile studenţeşti partenere, studenţii români cu rezultate academice şi extra-curriculare deosebite în ţară.

Concursul are drept scop recunoaşterea meritelor studenţilor români din universităţi reputate la nivel internaţional, care se remarcă în plan academic şi extra-curricular prin rezultate lăudabile în anul universitar 2010-2011.

Vor fi decernate următoarele categorii de premii: Studentul Român al Anului din America, Studentul Român al Anului din Europa, Studentul Român al Anului de pe alte Continente (altele decât America şi Europa), Studentul Român Erasmus al Anului, Studentul Anului în România şi Marele Premiu pentru Studentul Român al Anului din Străinătate.

Premiile vor fi acordate atât pentru nivelul universitar (licenţă), cât şi pentru nivelul post-universitar (masterat şi doctorat).

Pentru prima dată de la introducerea premiilor pentru excelenţă academică, LSRS va acorda, în colaborare cu ANOSR (Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din Romania) şi USR (Uniunea Studenţilor din România), un premiu adresat comunităţii studenţeşti naţionale.

Competiţia pentru Marele Premiu pentru Studentul Român al Anului din Străinătate  este deschisă tuturor tinerilor români care au studiat în anul universitar 2010-2011 în străinătate, indiferent de continent.  

Înscrierile sunt gratuite, se realizează exclusiv online şi se pot face până la data de 1 decembrie 2011.

Câştigătorii vor fi selectaţi de un juriu alcătuit din personalităţi ale societăţii româneşti din mediul academic şi profesional şi din reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), iar premiile vor fi acordate în cadrul Galei LSRS, care va avea loc pe 6 ianuarie 2012, la Bucureşti.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite