Premii de milioane pentru scriitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Scriitorilor din România a acordat premii în valoare de 50 de milioane de lei vechi, excepţie făcând premiul naţional, de 100 de milioane, acordat scriitorului George Bălăiţă, şi

Uniunea Scriitorilor din România a acordat premii în valoare de 50 de milioane de lei vechi, excepţie făcând premiul naţional, de 100 de milioane, acordat scriitorului George Bălăiţă, şi cele două premii pentru debut, de 35 de milioane de lei, acordate Tatianei Dragomir, pentru volumul "Fotograme", şi Alexandrei Tomiţă, pentru cartea "O istorie <> . Dosarul protocronismului românesc".

Premii speciale au fost acordate lui Mircea Cărtărescu, pentru "Orbitor", Editura Humanitas, şi lui Şerban Foarţă, pentru "Cartea Psalmilor/Pre Stihuri retocmită acum de Şerban Foarţă", Editura Brumar.
Premiul pentru proză a fost câştigat de Horia Ursu, pentru "Asediul Vienei", publicat la Editura Cartea Românească, iar premiul pentru poezie, de Nichita Danilov, cu volumul "Centura de castitate", publicat la aceeaşi editură.

Premiul pentru critică literară/ eseu/ istorie literară a fost luat de Paul Cernat cu "Avangarda românească şi complexul periferiei: primul val", Editura Cartea Românească, iar cel pentru dramaturgie a fost obţinut de Vlad Zografi, cu "America şi acustica", Editura Humanitas.

Premiul pentru traduceri din literatura universală a fost câştigat de Luminiţa Munteanu, pentru "Cartea Neagră", de Orhan Pamuk, iar Radu Pavel Gheo a obţinut premiul Fundaţiei Andrei Bantaş pentru traducerea cărţii "Bătrânul şi marea", de Ernest Hemingway, la Editura Polirom.

Premiul pentru literatura în limbile minorităţilor a fost luat de Szocs Geza pentru "Limpopo", Editura Magveto.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite