Premii consistente pentru artişti: câte 25.000 €

0
Publicat:
Ultima actualizare:

25.000 de euro. Atât a primit fiecare dintre cei şapte oameni de cultură răsplătiţi cu Premiile Naţionale pentru Arte. Guvernul României, prin Ministerul Culturii, a organizat prima ediţie a

25.000 de euro. Atât a primit fiecare dintre cei şapte oameni de cultură răsplătiţi cu Premiile Naţionale pentru Arte. Guvernul României, prin Ministerul Culturii, a organizat prima ediţie a acestui eveniment de anvergură pentru viaţa artistică românească. Cei 175.000 de euro scoşi din buzunar de Guvern au recompensat cele mai bune creaţii ale anului 2007, în şapte domenii ale artei.

Câştigătorii primei ediţii

Arhitectură: Livia Câlţia - pentru lucrarea Ansamblul parohial ortodox "Sf. Nicolae" din Câmpina.

Arte vizuale: Geta Brătescu - pentru expoziţia "Resurse", la Muzeul Naţional de Artă Contemporană.

Cinematografie: Cristian Mungiu - pentru filmul "4 luni, 3 săptămâni, 2 zile", câştigător al premiului Palme d`Or la Cannes şi al altor distincţii importante.

Literatură: Mircea Cărtărescu - pentru "Orbitor. Aripa dreaptă".

Cercetare în domeniul artelor: Viorel Cosma - pentru volumul al nouălea al lexiconului consacrat muzicienilor din România, o lucrare realizată în 18 ani.

Muzică: Cornel Ţăranu, compozitor - pentru opera "Oreste-Oedipe", care a avut premiera anul trecut la Opera Naţională Română Cluj-Napoca.

Spectacol: Alexandru Dabija - pentru "Ionesco - 5 piese scurte" şi excepţionala creaţie regizorală din anul 2007.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite