Premierul israelian se declară aproape îndrăgostit de Merkel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

din partea cancelarului german de a face o vizită oficială în Germania. Olmert a spus că întâi îşi va prezenta cabinetul şi îl va întâlni pe liderul american, George W. Bush, la

din partea cancelarului german de a face o vizită oficială în Germania. Olmert a spus că întâi îşi va prezenta cabinetul şi îl va întâlni pe liderul american, George W. Bush, la Washington, şi că i-ar fi cel mai drag să vină în iunie/iulie în timpul Campionatului Mondial de fotbal. "Vizita chiar în timpul campionatului i-ar încânta şi pe membrii cabinetului meu. Dar nu vreau să o încarc pe doamna Merkel cu vizita mea. Probabil că şi ea suferă de febra campionatului de fotbal."

"Ce este fotbalul?"
Olmert mărturiseşte în interviu că este un microbist înfocat şi că uneori este invidios pe cei care pot să vadă în direct meciurile din campionat. "Nu e rău deloc să fii prim-ministru. Dar, dacă n-aş fi, aş putea merge în Germania să văd meciurile", a spus el. Olmert este foarte curios cum va termina campionatul echipa Germaniei, pe al cărei antrenor îl apreciază foarte mult. "Juergen Klinsmann a fost un fotbalist briliant. Dar mă întreb: Cum o reuşi să trăiască în California şi totuşi să şi antreneze în Germania echipa de fotbal?", s-a întrebat el. "Ce este fotbalul? ştiţi?", l-a întrebat Olmert pe jurnalistul german. Răspunsul îl dă tot premierul: "Un joc care durează 90 de minute şi la finalul căruia câştigă Germania", a glumit el. Dar Olmert nu a evitat să amintească şi faptul că germanilor nu le-a mers prea bine la ultimele meciuri şi presupune că brazilianul Ronaldinho le va da de furcă. Referitor la pericolul iranian, premierul israelian a declarat că preşedintele Ahmadinejad vorbeşte exact ca Hitler înainte de preluarea puterii. El şi-a exprimat convingerea că Germania nu-l va invita pe liderul iranian la campionat. Despre posibilitatea unui atac împotriva Teheranului, Olmert a spus: "Vestul - sub conducerea SUA - nu va permite ca Iranul să aibă arme nucleare neconvenţionale". El lasă la latitudinea europenilor şi americanilor alegerea metodelor de soluţionare a problemei iraniene.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite