Premiera medicala cu un robot uitat in magazie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, un pacient in varsta de 34 ani, care avea o suferinta la cord, a fost operat cu ajutorul unui robot care zacea de ani de zile in unitatea medicala. Operatia

La Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, un pacient in varsta de 34 ani, care avea o suferinta la cord, a fost operat cu ajutorul unui robot care zacea de ani de zile in unitatea medicala.
Operatia a fost prezentata de dr. Serban Bradisteanu ca o premiera medicala nu numai pentru Romania, dar si pentru Europa de Est. Momentul a fost bine ales, Bradisteanu fiind puternic contestat de medicii de la Institutul Inimii, condus de fostul senator PSD prin cumul de functii. La Floreasca exista nu un aparat, ci doua. Primul a fost achizitionat in anul 2000 de Ministerul Sanatatii si a costat peste un milion de dolari. La sfarsitul lui 2003, dr. Bradisteanu a mai cumparat un robot chirurgical, desi primul utilaj de acest fel statea degeaba de mai bine de un an. Dupa cum declarau la vremea respectiva cadrele medicale, robotul nu putea fi utilizat pentru ca fusese livrat fara accesoriile necesare. Echipamentul ar fi putut realiza 700 de operatii pe an, iar acum a iesit si din garantie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite