Premieră medicală la Sighetu Marmaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un aparat medical de ultimă generaţie, inventat în Franţa şi omologat la Geneva, este utilizat, începând de ieri, la spitalul municipal din Sighetu Marmaţiei, în operaţiile de varice.

Un aparat medical de ultimă generaţie, inventat în Franţa şi omologat la Geneva, este utilizat, începând de ieri, la spitalul municipal din Sighetu Marmaţiei, în operaţiile de varice. Aparatul foloseşte procedeul de "termoscleroză" pentru a înlătura blocajele de pe vene, iar o intervenţie chirurgicală durează aproximativ 20 de minute. La numai o zi după operaţie, pacientul se poate deplasa fără nicio problemă.

La demonstraţia medicală de ieri au fost prezenţi medici specialişti din Franţa şi Elveţia, care au prezentat modul de funcţionare a aparatului şi au operat cu ajutorul acestuia.

"Sunt medici de la Clinica Chirurgicală din Montpellier, Elveţia, Franţa, specialişti de la Clinici din Geneva şi Lyon, care, alături de medici români, vor efectua operaţii la spitalul nostru până marţi. Aparatul va rămâne la spitalul din Sighet. Cadrele medicale de aici vor putea să opereze, imediat ce se specializează", ne-a declarat directorul Spitalului Municipal din Sighet, Vasile Bondar.

"Aceste operaţii se fac în premieră mondială la Sighet, deoarece până acum a fost utilizat în tratamentul tumorilor hepatice, iar pentru operaţiile de varice a fost nevoie de omologări speciale. Aparatul va fi produs în serie şi va fi vândut şi altor clinici, fiind interesaţi şi alţi
medici din Cluj şi Bucureşti", a mai afirmat Bondar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite