Premieră cu emoţii la operă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Opera Naţională Bucureşti are loc premiera spectacolului "Macbeth", de William Shakespeare, în regia lui Petrică Ionescu, premieră cu mici emoţii deoarece o parte din artişti s-au

La Opera Naţională Bucureşti are loc premiera spectacolului "Macbeth", de William Shakespeare, în regia lui Petrică Ionescu, premieră cu mici emoţii deoarece o parte din artişti s-au îmbolnăvit.

Cu doar câteva zile înainte de premiera spectacolului, Opera Naţională din Bucureşti se confruntă cu o problemă nu foarte plăcută, ţinând cont de faptul că baritonul Sergey Murzaev, care urma să interpreteze rolul Macbeth pe 17 mai, s-a îmbolnăvit şi s-a întors de urgenţă la Moscova. Spectacolul nu va fi însă amânat, iar Macbeth va fi interpretat de baritonul Eugen Secobeanu.

Opera în patru acte, pe un libret de Francesco Maria Piave, după tragedia scrisă de William Shakespeare, a avut premiera mondială pe 14 martie 1847 la Florenţa (Italia), la Teatrul Pergola. Opera compusă de Giuseppe Verdi este montată pentru prima oară pe scena operei din Bucureşti, după ce în luna martie a acestui an a avut loc punerea în scenă, în variantă de concert, cu orchestra, soliştii şi corul Operei Naţionale Bucureşti, dar fără decoruri sau mişcare scenică.

Premiera de la Bucureşti are loc sâmbătă, 17 mai, iar producţia este varianta completă şi finală regizată de Petrică Ionescu. Scenografia spectacolului este semnată de Cătălin Ionescu Arbore, care este, de altfel, şi directorul instituţiei. Soliştii sunt cei ai Operei din Bucureşti, pregătiţi de maestrul Stelian Olariu, iar orchestra teatrului evoluează sub bagheta dirijorului Iurie Florea.

Premiera spectacolului "Macbeth" face parte din programul celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional Shakespeare. Spectacolul are loc sâmbătă, 17 mai, începând cu ora 18.30, iar preţul unui bilet variază între 7.35 şi 63 RON, în funcţie de locul din sală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite