Premieră în chirurgia scoliozei, la "Budimex"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele trecute, la spitalul de copii "Budimex", din Bucureşti, a avut loc o operaţie în premieră mondială, extrem de dificilă, efectuată de echipa condusă de conf. dr. Gheorghe Burnei.

Zilele trecute, la spitalul de copii "Budimex", din Bucureşti, a avut loc o operaţie în premieră mondială, extrem de dificilă, efectuată de echipa condusă de conf. dr. Gheorghe Burnei. Pacienta, o fetiţă în vârstă de opt ani, suferea din naştere de scolioză şi în viitor urma să paralizeze complet. Operaţia a durat opt ore.
"Fetiţa a fost diagnosticată la vârsta de un an cu scolioză idiopatică infantilă de 73 de grade, ne spune conf. univ. dr. Gheorghe Burnei.
Până la opt ani, ea a urmat un tratament recuperator care a stagnat evoluţia, dar operaţia era necesară pentru că, în viitor, boala ar fi generat astuparea canalului rahidian şi ar fi dus la paralizie.
Intervenţia se numeşte dublă osteotomie de coloană vertebrală, la nivelul vertebrelor T5, T6, T10 şi T11, atât prin abord posterior, cât şi prin abord anterior, urmate de o osteosinteză făcută în sistem domino, cu fixare posterioară. Premiera mondială constă în dubla osteotomie. Coloana a fost tăiată în două locuri şi vertebrele reaşezate. Fetiţa a ieşit cu bine din operaţie şi se află la reanimare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite