Prelungirea crizei politice şi depăşirea cheltuielilor publice ar putea pune presiune pe leu- Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prelungirea crizei politice şi depăşirea cheltuielilor publice ar putea pune presiune pe leu- Revista presei economice
Prelungirea crizei politice şi depăşirea cheltuielilor publice ar putea pune presiune pe leu- Revista presei economice

Presa economică de azi scrie despre presiunea care se va pune asupra leului dacă se prelungeşte criza şi se depăşesc cheltuielile publice, investitorii care se hotărăsc să vină în România au planuri pe termen lung sau erorile directorilor financiari în contextul crizei. Printre alte subiecte, bananele sunt cel mai vândut produs din reţelele de hipermarketuri, iar băncile transformă finanţările atrase de la acţionari pe termene



Prelungirea crizei politice şi depăşirea cheltuielilor publice ar putea pune presiune pe leu. Economist Intelligence Unit (EIU) apreciază că o criză politică prelungită şi un eşec al Guvernului în a controla cheltuielile publice în ultimul trimestru al acestui an ar pune o presiune suplimentară pe moneda naţională, chiar dacă Banca Naţională a României a anunţat în mod oficial că va interveni pentru a preveni deprecierea "excesivă" şi "nejustificată", scrie Bursa.

Investitorii străini nu se uită la criza politică. Investitorii care se hotărăsc să vină în România au planuri pe termen lung. Analiştii susţin că firmele renunţă la unele planuri mai degrabă din cauza crizei decât a situaţiei politice. Infrastructura rutieră, agricultura şi energia regenerabilă sunt ţinte pentru plasamentele străinilor, scrie Curierul Naţional.

Ce erori au făcut directorii financiari în criză. Reducerile de costuri operate pe piaţa locală nu au fost luate, întotdeauna, în cunoştinţă de cauză, deoarece majoritatea firmelor nu dispun de sisteme de controlling financiar, care să asigure transparenţă cu privire la zonele specifice care aduc pierderi sau profit. Potrivit unui sondaj realizat în rândul directorilor financiari din România de firma Contrast, doar 27% dintre firme au un sistem coerent de management al performanţei financiare, sau de controlling, scrie Money.

Bananele, cel mai vândut produs din reţelele de hipermarketuri. Bananele, apa minerală, zahărul, puiul rotisat, uleiul de floarea-soarelui şi pepenele verde sunt produsele care au fost cele mai vândute cantitativ şi valoric în primele nouă luni din acest an, în reţelele de hipermarketuri din România, scrie Standard Money.

Bancherii îşi iau finanţări pe termen lung de la acţionarii din străinătate
. Băncile transformă finanţările atrase de la acţionari pe termene scurte în depozite pe termene lungi, pentru a-şi echilibra bilanţurile. Depozitele pe termen mediu şi lung ale nerezidenţilor - care reflectă în mare parte finanţări atrase de băncile locale de la acţionarii din străinătate - au atins în august un nou vârf istoric, de 6,77 miliarde de euro, în condiţiile în care bancherii încearcă acum să îşi reechilibreze bilanţurile, scrie Ziarul Financiar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite