Pregătiţi-vă pielea pentru sezonul rece!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă v-aţi bucurat din plin de vacanţă, tenul nu a avut parte de acelaşi răsfăţ. Din contră, soarele, zilele fierbinţi şi toropitoare, apa sărată, vântul şi praful din

Chiar dacă v-aţi bucurat din plin de vacanţă, tenul nu a avut parte de acelaşi răsfăţ. Din contră, soarele, zilele fierbinţi şi toropitoare, apa sărată, vântul şi praful din atmosferă nu au făcut decât să ne afecteze pielea, deteriorând-o.

Odată întorşi acasă, putem sesiza pe faţă apariţia petelor mai închise la culoare şi a ridurilor mai adânci. "Primul pas pentru redarea prospeţimii şi a hidratării pielii este înlăturarea celulelor moarte prin exfoliere", ne sfătuieşte Luciana Stanciu, estetician la Eden Spa.

"Folosiţi fie geluri sau creme cu microgranule, fie acizi din fructe sau enzime. Astfel, celulele moarte sunt îndepărtate, iar pielea se catifelează şi se pregăteşte pentru pasul următor: hidratarea", a continuat aceasta. Pentru o hidratare profundă, specialiştii recomandă aplicarea unui ser hialuronic, urmat de o cremă care să conţină fie ceramide, lipozomi sau uleiuri esenţiale.

Pentru tenurile acneice se recomandă folosirea produselor "oil free", care hidratează fără să îngraşe pielea. Pentru tenurile care au nevoie de regenerare, un ingredient foarte indicat este vitamina C, cu rol în stimularea fibrelor de colagen şi elastină. Şi gâtul, şi decolteul au nevoie de creme şi măşti hrănitoare, aceste zone fiind la fel de afectate de efectele soarelui.

Tratamentul cosmetic cu acizi din fructe în concentraţie de până la 30 la sută vizează o exfoliere în profunzime, numărul de şedinţe fiind hotărât în functie de problemele cu care tenul se confruntă. Un ten sănătos se păstrează cu ajutorul unei rutine de îngrijire a feţei. Pielea este capabilă să se cureţe, să se vindece şI chiar să se regenereze singură.

Eficienţa cu care face aceste lucruri depinde însă de cât de multă atenţie îi acordăm tenului. Sunt trei paşi importanţi de care trebuie să ţinem cont în îngrijirea tenului: 1.curăţarea tenului pentru eliminarea impurităţilor, pentr regenerarea celulară şi îndepărtarea suprafeţelor mai grase; 2. tonifierea - tonicul facial îmbunătăţeşte textura pielii. Tonicul se alege în funcţie de ten, astfel dacă aveţi un ten uscat folosiţI o soluţie fără alcool; 3. aplicarea cremei - aceasta trebuie să aibă o compoziţie mai apoasă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite