Pregătiri pentru Olimpiada de iarnă din 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarii din Asociaţia "Microregiunea Turistică Munţii Bucegi" s-au întâlnit ieri la Sinaia pentru a-şi prezenta proiectele privind dezvoltarea infrastructurii sportive de pe Valea Prahovei

Primarii din Asociaţia "Microregiunea Turistică Munţii Bucegi" s-au întâlnit ieri la Sinaia pentru a-şi prezenta proiectele privind dezvoltarea infrastructurii sportive de pe Valea Prahovei în vederea organizării în 2013 a Olimpiadei de Iarnă pentru Tineret.

Potrivit lui Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, sunt necesare investiţii între 13 şi 25 milioane de euro, fonduri destinate doar pentru infrastructura necesară competiţiei. Astfel, demararea proiectelor privind organizarea evenimentului respectiv necesită stabilirea locaţiilor pentru fi ecare probă în parte, a proiectelor de dezvoltare a domeniilor schiabile din zonă (instalaţii pe cablu, sisteme de zapadă artifi cială, amenajare pârtii, maşini de bătut zăpada), accesul către pârtiile şi instalaţiile de transport pe cablu sau la unităţile de cazare şi oferta culturală. Dacă România nu va respecta etapele de implementare a proiectului, organizarea ar putea fi preluată de Norvegia, care are deja infrastructura necesară. (Sebastian Dan)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite