Prefectul UDMR de Bistriţa acoperă abuzurile unui primar PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru hectare folosite electoralÎn 2 iunie 2003, Victoria Doboş primeşte din partea Comisiei locale de aplicare a Legii 18/1991 o adeverinţă prin care i se validează dreptul de proprietate


Patru hectare folosite electoral
În 2 iunie 2003, Victoria Doboş primeşte din partea Comisiei locale de aplicare a Legii 18/1991 o adeverinţă prin care i se validează dreptul de proprietate pentru o suprafaţă de 4,16 hectare în comuna Marişelu, judeţul Bistriţa. Acest lucru s-a făcut în urma Hotărârii nr. 25 a Comisiei Judeţene, din 21 februarie 2002. De atunci, proprietarul aşteaptă în zadar punerea în posesie. Autorităţile locale au refuzat până în prezent să elibereze titlul de proprietate solicitat.
Proprietarul, nemulţumit că nu reuşeşte să reintre în posesia bunului care i-a fost furat de regimul comunist, se adresează diferitelor instanţe, reuşeşte să obţină decizii favorabile, dar nu reuşeşte să intre în posesie. Între timp, pe terenul revendicat, primarul din Marişelu, Toma Someşan, nu numai că nu a permis reconstituirea dreptului la proprietate, dar, mai mult, şi-a dat avizul pentru construcţia de locuinţe. Mai precis, a aprobat acordarea terenului în cauză pentru construirea de case de către tineri. "Desfăşurarea acestor proceduri, prin care, sub scutul aşa-zisei protecţii sociale, se petrece, de fapt, o deposedare abuzivă a celor îndreptătiţi, în condiţiile în care terenul vizat nu a intrat niciodată în proprietatea comunei, constituie infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanei", spune Victoria Doboş.
Szilagyi uită ce a semnat
Ziarul Adevărul se află în posesia unui document semnat de prefectul UDMR, Ioan Szilagyi, adresat primarului Toma Someşan. Documentul este datat 12 aprilie 2005. În adresă, prefectul judeţului Bistriţa îi atrage atenţia primarului că, "urmare a verificărilor efectuate, s-a validat reconstituirea dreptului de proprietate în favoarea doamnei Doboş Victoria" şi că "vă rugăm ca, în termen de cinci zile de la primirea prezentei, Comisia comunală să procedeze la punerea în posesie". În încheiere, Ioan Szilagyi îi atrăgea atenţia primarului că "constituie infracţiune şi se pedepseşte conform prevederilor Codului Penal fapta persoanei fizice de a împiedica în orice mod reconstituirea dreptului la proprietate". Mai mult, se solicită "informarea instituţiei prefectului asupra măsurilor dispuse cu privire la punerea în posesie şi a suprafeţei validate în favoarea petentei".
Contactat telefonic, prefectul s-a aventurat într-o dizertaţie despre justiţie şi "tâlhari", nereuşind să explice de ce, acum un an, cerea respectarea dreptului la proprietate, iar în prezent nu mai sprijină aplicarea legii. De altfel, răspunsurile reprezentantului guvernului în teritoriu nu au avut nicio legătură cu întrebările puse de reporterul de la Adevărul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite