Prefecţii au depus jurământul în acordul soneriilor de la mobil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect şi fără părtinire legile ţării, să îndeplinesc conştiincios îndatoririle ce îmi

Jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect şi fără părtinire legile ţării, să îndeplinesc conştiincios îndatoririle ce îmi revin în funcţia publică în care am fost numit, să păstrez secretul profesional şi să respect normele de conduită profesională şi civică. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!", au jurat, ieri, în faţa primului-ministru, prefecţii din 39 de judeţe.
Festivitatea, care trebuia să fie una solemnă, a avut mai mult un aspect comic. În lipsa unui maestru de ceremonii care să spună participanţilor ce şi cum trebuie să facă, primul strigat la catalog a mers cu pas şovăielnic, ici, colo, până a prins din zbor ritualul. În ordine alfabetică, prefecţii s-au perindat smeriţi la masa unde şi-au spus jurământul, iar emoţia a făcut ca mulţi dintre ei să plece fără să semneze documentul. "Uitucii" au fost întorşi la timp din drum de un "Semnează, semnează" strigat de primul-ministru. După jurământ, prefecţii au fost felicitaţi de Călin Popescu Tăriceanu, de comisarul european Jonathan Scheele şi de ministrul internelor, Vasile Blaga. La finalul ceremoniei, şefii de judeţe şi-au adus aminte că trebuie să-şi facă semnul crucii. Evlavia a fost perturbată însă de soneria unui telefon mobil care aparţinea unuia dintre prefecţi. Vinovatul, pentru a nu se da de gol, a preferat să lase telefonul să-şi ducă trilurile până la capăt, profitând de anonimatul asigurat de grup. Ceremonia s-a încheiat în aceeaşi notă veselă, cu ciocnirea unei cupe de şampanie şi o fotografie de familie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite