Predicile lui Iisus - Pilda celor zece fecioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Sfânta Marţi din Săptămâna Patimilor, denia este închinată evenimentelor prevestite de Iisus. În predicile acelei zile, Mântuitorul a anticipat întâmplările dramatice din viaţa

În Sfânta Marţi din Săptămâna Patimilor, denia este închinată evenimentelor prevestite de Iisus. În predicile acelei zile, Mântuitorul a anticipat întâmplările dramatice din viaţa cetăţii Ierusalim (distrugerea marelui Templu) şi calvarul drumului parcurs de la sala de judecată a lui Pilat până la Golgota, locul răstignirii Sale.

Denia scoate în evidenţă şi emoţionanta parabolă a celor zece fecioare care L-au întâmpinat pe Iisus: cinci fecioare înţelepte şi cinci neînţelepte, cum spun Evangheliile. Fecioarele înţelepte erau credincioase şi au zăbovit la uşa cămării Mirelui cu candele pline cu "uleiul faptei şi luminii".

Cele neînţelepte au uitat ce înseamnă virtutea şi bunătatea. Necredinţa lor a fost precum o candelă rămasă fără ulei, care nu putea să ardă. Fără făclia credinţei şi mila faţă de semeni nimeni nu vede drumul spre Iisus. Pilda deniei de azi o desprindem din Evanghelia lui Marcu, capitolul IX: "Cred Doamne! Ajută necredinţei mele".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite