Predeal, cea mai scumpă destinaţie de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sejur de Anul Nou la Predeal costă peste 1.700 de lei, dublu faţă de Azuga. Pentru cei care preferă o petrecere la malul îngheţat al Mării Negre, hotelierii din Mamaia au preţuri pe măsură: 2.000 de lei trei zile la un hotel de cinci stele.

Cele mai mari preţuri pentru un sejur de Sărbători se găsesc în Predeal. Dacă vreţi să vă petreceţi Revelionul la Vila Select de exemplu, pentru un pachet all inclusive de patru nopţi trebuie să plătiţi 1.720 de lei de persoană.

Tot pe Valea Prahovei, dar mai ieftin, este la Sinaia. La Hotel Rina, trei nopţi costă 1.250 de lei de persoană, mic dejun şi masă festivă incluse. Hotelul Internaţional, tot din Sinaia, are o ofertă specială pentru cei care îşi conving prietenii să vină cu ei. Aceştia beneficiază de o reducere de până la 20%, în funcţie de câte persoane reuşesc să aducă. Astfel, o cameră costă 529 de lei, pentru două nopţi, între 24 şi 26 decembrie, iar masa festivă de Crăciun este 396 de lei.  

Din punct de vedere al tarifelor percepute pentru distracţia de Sărbători, Buşteniul este la mijloc. „Preţurile la unităţile de cazare din Buşteni sunt cu aproximativ 20% mai mici decât la Sinaia şi cu 10% mai mari decât în Azuga", a declarat Cristian Achim, reprezentant al Centrului de Informare Turistică Buşteni.  Trei nopţi de cazare cu mic dejun la Hotel Alexandros, din Buşteni, costă 1.080 de lei. Pachetul include cina festivă de Revelion, program artistic şi artificii, brunch (mic dejun şi masa de prânz - n.r.) în prima zi din 2011 şi cină festivă pe 1 ianuarie.

Azuga, cea mai ieftină

Azuga are cele mai mici preţuri de pe Valea Prahovei pentru Crăciun şi Revelion. Patru nopţi de cazare cu trei mese pe zi, plus masa festivă de Revelion costă 1.000 de lei de persoană, la o vilă de trei stele. La Hotel Nu-Mă-Uita, pachetul de Crăciun costă 449 de lei. Acesta include cazarea pentru trei nopţi, demipensiune, cină festivă şi acces gratuit la biliard şi tenis de masă. Revelionul la un hotel de două stele, din Azuga, costă 650 de lei. Preţul include trei nopţi de cazare cu mic dejun şi masa festivă în noaptea dintre ani.

Pe litoral, preţuri de la 450 de lei

Romantismul şi vuietul valurilor mării, pe fundalul unui bal mascat sau al unei petreceri armâneşti, acestea sunt ingredientele Revelionului la malul Mării Negre. „Ofertele de anul acesta sunt mai bogate şi diverse, în funcţie de cerere, iar preţurile sunt mai ­mici", a precizat Cristian Bărhălescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism Sud-Est.

Cea mai scumpă destinaţie de pe litoral rămâne Mamaia. La Palm Beach (5 stele), petrecerea dintre ani costă 2.000 de lei de persoană. Pachetul include trei nopţi de cazare cu pensiune completă, cină festivă de Revelion, acces la SPA, la piscină, saună şi sala de sport. La Hotelul Iaki (4 stele), un sejur de patru zile costă 450 de lei de persoană, dacă rezervarea se face până la 10 decembrie. După această dată, preţul aproape se triplează.

Vrancea: niciun loc liber

În judeţul Vrancea, pensiunile au fost deja închiriate pentru vacanţa de iarnă. Indiferent de numărul de margarete cu care au fost clasificate locurile de cazare din Lepşa, încă din luna august, acestea au fost rezervate de turişti pentru noaptea de Revelion.  „Avem tot rezervat de Revelion. Avem 20 de locuri de cazare pe care le-am dat la un preţ de 2.000 de lei", a explicat Cornelia Andrişoi, proprietara vilei de patru stele „Bârlogul urşilor".

Tarifele percepute de proprietarii de pensiuni pentru serile de Crăciun sunt ceva mai mici decât cele practicate pentru Revelion. Acestea ajung la 1.000 de lei pe noapte pentru închirierea unei vile cu 20 de locuri de cazare. „Noi mai sunt tot rezervat pentru Revelion, dar pentru Crăciun avem încă locuri", a declarat Marta Papo, recepţioneră la Vila Lepşa.
Printre serviciile oferite se numără: saniile trase de cai, şemineul şi delicatesele specifice zonei. Nu lipseşte din lista utilităţilor nici internetul wireless, chiar dacă satul - staţiune este situat în creierii munţilor. ; Dana Lepădat, Paula Ciotloş

Moş Crăciun vine pentru 499 de lei

La Hotelul Rina Sinaia, turiştii pot achiziţiona un pachet la preţul de 499 de lei de persoană. Tariful include, pe lângă cele trei nopţi de cazare, un spectacol susţinut cu ocazia sosirii lui Moş Crăciun, care va sta de vorbă cu cei mici şi va împărţi daruri.

1 Decembrie peste hotare

De Ziua Naţională, românii îşi vor putea spune „La mulţi ani" în Bulgaria, Turcia sau Cehia. De pildă, un sejur în perioada 30 noiembrie - 2 decembrie, la Nisipurile de Aur costă 10 euro pe noapte, la un hotel de trei stele. La Praga, preţul ajunge la 260 de euro. Mai ieftin este în ţară. Astfel, la Predeal, preţul este de 55 de euro, iar în Delta Dunării o minivacanţă în perioada 1 - 5 decembrie costă 180 de euro de persoană.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite