Prânzul pe tastatură, risc de îmbolnăvire!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tastele computerului sunt pline de bacterii, printre care stafilococul auriu, E.coli şi coliforma, responsabile cu apariţia bolilor de stomac Computerul poate deveni o sursă de

Tastele computerului sunt pline de bacterii, printre care stafilococul auriu, E.coli şi coliforma, responsabile cu apariţia bolilor de stomac

Computerul poate deveni o sursă de îmbolnăvire dacă lucrăm la el zi de zi şi nu îl curăţăm cel puţin o dată pe săptămână. Un studiu britanic, citat de ziarul "Daily Mail", arată că persoanele care folosesc calculatorul şi obişnuiesc să ia masa în acelaşi timp sunt expuse riscului de a suferi de boli de stomac, deoarece tastele conţin de cinci ori mai multe bacterii decât vasul de toaletă.

Realizatorii studiului susţin că multe dintre tastaturile pe care le-au analizat, erau atât de murdare încât au decis înlocuirea acestora. Stafilococul auriu, E.coli (care se găseşte în carne şi legume) sau coliforma (prezentă în alimentele crude, neprelucrate) sunt numai câteva dintre bacteriile descoperite de specialişti în urma prelevării unor probe de pe 33 de tastaturi.

Rezultatele obţinute au fost comparate cu cele ale probelor luate din vasul de toaletă şi din lavoar. Astfel, s-a constatat că acestea din urmă conţin mai puţine bacterii decât tastatura. Mai mult, patru dintre taste au fost considerate cu un risc crescut de îmbolnăvire, deoarece erau purtătoare de stafilococ auriu şi de bacteria coliforma.

Specialiştii microbiologi ne recomandă să evităm să luăm masa sau chiar o gustare în timp ce folosim tastatura, deoarece în acest fel ajungem să înghiţim numeroasele bacterii care se află pe ele. Ei spun că aceşti germeni ne pot cauza diverse neplăceri. Sarah Kidner, reprezentanta grupului de consumatori care a contribuit la realizareea studiului, a caracterizat această descoperire drept "şocantă".

O persoană din zece nu îşi curăţă biroul

"Principala cale de infestare a tastelor computerului sunt anumite obiceiuri precum servirea prânzului în faţa calculatorului sau depozitarea unor alimente în apropierea acestuia, care încurajează dezvoltarea a milioane de bacterii. Pe de altă parte, igiena precară poate fi considerată şi ea un factor al îmbolnăvirii", a precizat Sarah Kidner.

Potrivit acesteia, dacă persoanele care lucrează la birou nu obişnuiesc să-l cureţe, atunci când mănâncă pe acesta este ca şi cum ar lua masa deasupra unui vas de toaletă. Cercetarea a mai arătat că o persoană din zece nu are obiceiul de a-şi face curăţenie pe birou, iar 20% dintre cei care lucrează cu calculatorul nu îşi curăţă niciodată mouse-ul. Mai puţin de jumătate îşi fac curăţenie pe birou lunar, cu toate că acesta trebuie curăţat săptămânal.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite