Prăjiturile bat criza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru masa de Paşte s-au făcut peste 800 de kilograme de prăjituri pentru băimăreni. Criza financiară nu a scăzut vânzările prăjiturilor făcute de magazinele de specialitate din Baia Mare.

Patiserii şi cofetarii au reuşit cu greu să facă faţă sutelor de comenzi la prăjiturile pentru masa de Paşte. De la Paştele Catolic şi până la cel Ortodox au fost comandate peste 800 de kilograme de prăjituri. „Numărul persoanelor care comandă prăjituri pentru sărbătorile Pascale este la fel de mare ca anul trecut”, declară angajata unei cofetări din Baia Mare.

Ea spune că a primit comenzi pentru toate cele 30 de feluri de prăjituri pe care le oferă. În fiecare an, numărul femeilor care preferă să cumpere prăjiturile, în loc să le pregătească în propria bucătărie, creşte. Timpul tot mai scurt şi orele suplimentare petrecute la birou le îndeamnă pe gospodine să cumpere prăjiturile. „Acum am venit de la casa de la ţară, unde am făcut curăţenie. Mai am de făcut şi la casa din oraş. De aceea am preferat să nu le gătesc eu, ci să le cumpăr”, afirmă Iuliana Bărbos de 52 de ani.

Sunt preferate prăjiturile de casă

Cofetarii au avut cele mai multe comenzi la prăjiturile de casă. Albiniţa, foile cu miere, doboşul sunt doar câteva dintre preferinţele băimărencelor. „Deoarece soţia mea este bolnavă, cumpărăm prăjituri şi de Paşte şi de Crăciun. Ne plac în special cele de casă, cum este Albiniţa, care nu au foarte multă cremă”, se destăinuie băimăreanul Ştefan Matiaş de 53 de ani.

Preţul unui kilogram de prăjitură variază între 25 şi 30 de lei. Cofetarii mărturisesc că cele mai fidele cliente sunt femeile de afaceri care au optat pentru prăjiturile cu ciocolată gen snickers, ciocolatina sau tortul de ciocolată, toate putând fi achiziţionate la 30 de lei kilogramul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite