Peste 20.000 de noi locuri de muncă în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţul Prahova vor fi create peste 20.000 de locuri de muncă, datorită înfiinţării a mai multor parcuri industriale, a declarat prefectul Radu Oprea, la The Money Channel.

 Unul dintre cele mai importante parcuri industriale va fi la data de 26 iunie, în localitatea Ariceştii Rahtivani, la zece kilometri de Ploieşti. Proiectul este derulat de compania belgiană de investiţii Domo şi are o suprafaţă de 220 de hectare.
Administratorul parcului industrial din Ariceşti, Petrică Uşurelu, adăugat că acesta va crea peste 20.000 de locuri de muncă. „Investiţia totală a firmei belgiene este de 1,2-1,3 miliarde de euro. Parcul indutrial va crea 17-20.000 de locuri de muncă, plus alte 5-7.000 prin activităţi conexe legate de parcul industrial“, a declarat prefectul judeţului Prahova.

Judeţ campion la investiţii
Prahova este judeţul cu cele mai multe investiţii realizate din România. În judeţ sunt prezente companii foarte mari din toate sectoarele economice, precum Petrom, Coca Cola, Britsh American Tobacco, InBev sau Procter & Gamble.
În judeţul Prahova există trei parcuri industriale înfiinţate de către administraţia judeţeană, la Ploieşti, la Plopeni şi la Brazi, iar la sfârşitul anului trecut preşedintele Consiliului Judeţean Prahova mai anunţa amenajarea a încă cinci parcuri, în localităţile Mizil, Ciorani, Olari, Lipăneşti şi Măgurele.

Prahova stă, însă, foarte prost la capitolul infrastructură. Autostrada Bucuresti-Ploieşti, şoseaua de centură a Ploieştiului şi Drumul Naţional 72, care face legătura între Ploieşti şi Târgovişte sunt principalele trei obiective ce trebuie finalizate în judeţul Prahova, spun autorităţile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite