Poveste de succes: de la balaur.ro la Twitter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristi Strat şi Mircea Paşoi, doi foşti olimpici la informatică, creatorii site-ului de joburi balaur.ro, au trecut cu tot cu mica lor firmă la Twitter.

Informaţia că Twitter a cumpărat Summify, un startup românesc, fondat de Cristi Strat şi Mircea Paşoi, a apărut ieri pe blogul firmei. “Suntem extrem de emoţionaţi să anunţăm că Summify a fost achiziţionat de Twitter. Până şi nouă ne vine greu să credem”, au spus cei doi.

Citeşte şi:
Twitter cumpără un start-up pornit în România

De doi ani, ei lucrează cu firma lor Summify, în Vancouver, Canada. Proiectul Summify a început cu o aplicaţie web numită ReadFu, care se “conecta” la site-urile Twitter, Facebook şi Google Reader. În funcţie de anumite criterii de alegere, aplicaţia făcea o listă cu cele mai relevante articole, care putea fi citită pe site-urile respective sau pe mail, pentru cine alegea această variantă. Apoi au făcut o aplicaţie similară şi pentru Iphone.

Acum, că i-a luat Twitter, Cristi Strat şi Mircea Paşoi se vor muta din Vancouver în sediul Twitter din San Francisco.

Mircea şi Cristi au fost olimpici internaţionali la informatică. Prin 2005, în timp ce erau studenţi, împreună cu alţi tineri pasionaţi de informatică, cei doi au înfiinţat site-ul infoarena.ro. unde îi ajutau cu rezolvări de probleme pe tinerii care se pregăteau pentru olimpiade. În scurt timp, infoarena a ajuns la 15.000 de membri şi a devenit cel mai util instrument pentru elevii şi profesorii de informatică, mai ales că ofereau şi soluţii de rezolvare a problemelor şi o evaluare automată a celor care le rezolvau.

Apoi Mircea Paşoi s-a specializat lucrând la Microsoft şi Google, iar Cristi Strat, tot la Google. Au înfiinţat pe urmă balaur.ro, un motor de căutare de joburi, unde au lucrat până prin 2009, când au început să gândească aplicaţia pentru actualul Summify.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite