Potul de la loto, cât bugetul Primăriei Târgu Frumos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Cazacu, marele câştigător al potului de 3,8 milioane de euro de duminică, a terminat şcoala profesională şi este proprietarul unei firme de construcţii din oraşul ieşean Bărbatul,

Mihai Cazacu, marele câştigător al potului de 3,8 milioane de euro de duminică, a terminat şcoala profesională şi este proprietarul unei firme de construcţii din oraşul ieşean

Bărbatul, de 37 de ani, este din Târgu Frumos, judeţul Iaşi, şi a câştigat la loto o sumă aproape egală cu bugetul anual al localităţii în care trăieşte.

Norocosul ieşean a mărturisit pentru "Adevărul" că va investi banii în mica firmă de construcţii pe care o conduce de un an şi jumătate, precum şi în viitorul unicului său copil, un băieţel în vârstă de doi ani. Proaspăt milionarul în euro pare să nu fi dus lipsă mai de nimic până acum, lăudându-se cu o maşină Volkswagen Passat de circa 30.000 de euro, un apartament cu două camere în Târgu Frumos şi un teren de 1.000 de metri pătraţi în centrul oraşului.

Toată averea adunată şi-a permis-o din profitul firmei de construcţii pe care a înfiinţat-o în urmă cu aproape doi ani, după cum susţin vecinii de scară ai bărbatului. Cu firma sa, Mihai Cazacu a lucrat la Adjud pentru gigantul E.On.

A jucat doar nouă euro

Pe proaspăt câştigătorul la loto l-am găsit cu greu ieri, în jurul prânzului, la cel mai luxos restaurant de la marginea oraşului Târgu Frumos. Localul aparţine familiei senatorului independent, milionarul Neculai Apostol din Iaşi.

Mihai Cazacu era retras în separeul restaurantului şi-şi savura liniştit cafeaua împreună cu un prieten. Chelnerii l-au informat că este căutat de doi ziarişti şi, după zece minute, afaceristul a acceptat, ca un adevărat milionar, să bea o cafea şi cu noi. El recunoaşte că a dat norocul peste el.

"A fost baftă chioară. Am luat biletul şi am pus la întâmplare numerele, fără să stau prea mult pe gânduri. Numerele ghicite de el par imposibil de nimerit, după câte spun împătimiţii jocului loto. Pe buletinul de joc, Cazacu a completat 7, 9, 37, 35, 8 şi 46.

M-am bucurat enorm când am văzut la televizor că am câştigat. Nu mă aşteptam. Am sunat imediat la soţie să-i dau vestea", povesteşte Cazacu clipele petrecute duminică seară, după extragerea numerelor câştigătoare la Loto 6 din 49.

Printre bogătaşii comunităţii

Duminica trecută, Mihai Cazacu a devenit unul dintre cei mai bogaţi oameni din comunitatea în care trăieşte.
Practic, cele 3,8 milioane de euro reprezintă bugetul oraşului Târgu Frumos pe un an. Şi autorităţile sunt impresionate de suma câştigată de Cazacu. "Pentru 2008, estimăm că vom încasa din taxe şi impozite locale 2.300.000 de lei, în condiţiile în care întregul buget este de 14 milioane de lei (aproximativ 4 milioane de euro - n.r.)", a declarat Petrică Feopenta, contabilul-şef al Primăriei Târgu Frumos.

Altfel spus, Mihai Cazacu şi-ar permite să achite în avans, pentru următorii cinci ani, toate taxele locale ale concetăţenilor săi. Potrivit Loteriei Române, după ce va plăti toate impozitele, Cazacu va rămâne în buzunar cu aproape trei milioane de euro.

"Joc de 11 ani, de obicei sume mari. Duminică, a fost pură întâmplare că am câştigat", a spus Cazacu. Câştigătorul din Iaşi a mai avut o dată noroc la loto, în 2001. Atunci, cu patru numere norocoase a câştigat 150 de lei.

Şi-a ridicat banii cu poliţia

Ieşeanul şi-a ridicat premiul în urmă cu două zile. Acesta s-a prezentat la Bucureşti să-şi ridice banii împreună cu prietenul care l-a asistat în timpul interviului. Acesta din urmă a refuzat, şi el, să fie fotografiat şi să spună cine este. Ulterior, s-a aflat că este agentul-şef Costel Munteanu de la Poliţia Târgu Frumos.

Juca scheme complexe

Cristinel Cucoş (foto)este băiatul de casă al familiei Cazacu. Tânărul susţine că milionarul îl trimite de cinci ani să-i pună biletele la loto. Duminica trecută, Mihai Cazacu avea treabă în Iaşi şi a jucat el personal, la o agenţie din municipiu. "De obicei, joacă scheme complicate, de 7-8 numere, câte 3-4.000 de lei cel puţin. Pune datele de naştere ale familiei de fiecare dată. Mă gândesc că n-ar fi rău ca acum, că a câştigat, să-mi scape şi mie un bilet, la sărăcia în care trăiesc", spune Cucoş.

Târgu Frumos, mic oraş de agricultori şi confecţioneri

Târgu Frumos este un orăşel situat la 45 de kilometri de Iaşi, cu o populaţie de peste 13.600 de locuitori, care trăiesc din agricultură şi confecţii. Vechi oraş comunist, Tg. Frumos are doar un singur hotel de două stele. În oraş locuiesc comunităţi importante de ruşi lipoveni, ale căror sere se întind pe sute de hectare.

Contabilul-şef al Primăriei, Petrică Feopenta (foto), spune că banii câştigaţi de Cazacu concurează bugetul comunităţii. La Târgu Frumos îşi mai desfăşoară activitatea câteva firme de confecţii, care fac exporturi în străinătate şi folosesc forţa de muncă locală, mai ieftină decât cea din Iaşi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite