Poţi să ai trandafiri superbi chiar din primul an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu uita! Rozele iubesc apa şi soarele Îţi plac trandafirii parfumaţi, roz, galbeni sau albi? Trandafirii sângerii sau cei în două culori, care înfloresc din iunie până în octombrie?

Nu uita! Rozele iubesc apa şi soarele

Îţi plac trandafirii parfumaţi, roz, galbeni sau albi? Trandafirii sângerii sau cei în două culori, care înfloresc din iunie până în octombrie? Trebuie să ştii că nu sunt flori pretenţioase, aşa cum par la prima vedere. Dacă ai o palmă de pământ în grădină sau un simplu ghiveci în balcon, poţi avea cei mai frumoşi trandafiri fără prea multă bătaie de cap.

Trebuie doar să alegi un loc de plantare care are cel puţin cinci ore de expunere la soare, zilnic. Soarele pe care trandafirii îl agreează cu predilecţie este cel de dimineaţă. Dacă plantezi trandafirii în grădină, nu-i pune lângă copacii care pot împiedica soarele să ajungă la ei şi care golesc solul de nutrienţi. Pentru plantare, trebuie săpată o groapă suficient de adâncă pentru a putea îngropa rădăcina până la nivelul altoiului. De reţinut că orientarea altoiului în momentul plantării trebuie să fie către soare. Anterior acestei operaţiuni, planta se ţine în apă cel puţin o oră.

Înainte de aşezarea în pământ, rădăcinile tufei se scurtează cu un centimetru, la fel şi tulpina, şi se îndepărtează ceara care o acoperă. Pentru a avea o creştere mai rapidă, planta trebuie ajutată prin adăugarea în sol de materie organică. Pământul din jurul rădăcinii trebuie bătătorit uşor. Dacă atunci când uzi trandafirii apa nu rămâne la rădăcină, fă o mică îngrăditură de pământ de jur împrejur. În primele două săptămâni de la plantare, trandafirul este foarte vulnerabil, aşa că trebuie să-l fereşti de uscăciune şi temperaturi ridicate.

În perioada de creştere, dacă nu plouă suficient, trandafirul trebuie udat, dar nu înecat cu apă. Este bine ca operaţiunea să fie făcută mai ales dimineaţa, pentru ca frunzele să se poată usca la soare, altminteri există riscul să apară dăunătorii.

Dacă a fost bine plantat, trandafirul creşte rapid şi ajunge să înflorească puternic chiar din primul an de la sădire. Distanţa de plantare între trandafiri trebuie să fie de un metru şi jumătate, pentru a avea suficient spaţiu de creştere. Spor la treabă!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite