VIDEO Postul Antena 3 a fost amendat cu 18.000 de lei de CNA pentru că "a pierdut controlul unei emisiuni"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CNA a amendat, joi, Antena 3 cu 18.000 de lei, pentru "Ştirea Zilei", difuzată luni seară, în care deputatul PDL Cristian Boureanu şi Gabriela Vrânceanu Firea au avut un schimb dur de replici şi s-au acuzat reciproc, membrii Consiliului considerând că moderatoarea "a pierdut controlul emisiunii".

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, emisiunea ''Ştirea Zilei'' difuzată luni seară pe postul Antena 3, în care deputatul PDL Cristian Boureanu şi moderatoarea programului, Gabriela Vrânceanu Firea, au avut un schimb dur de replici şi s-au acuzat reciproc.

La şedinţa CNA a fost prezentă o delegaţie a postului Antena 3, din care au făcut parte Ligia Enache, producător general "Ştirea Zilei", şi Radu Preda, consultant editorial pentru emisiunea "Ştirea Zilei".

Radu Preda a spus că este "regretabil" ce s-a întâmplat, însă i-a rugat pe membrii CNA să aibă în vedere "contextul"în care a avut loc schimbul de replici, anunţă Mediafax.

Potrivit lui Radu Preda, "vocea domnului Boureanu s-a auzit permanent", în ciuda faptului că deputatul PDL a acuzat-o pe Gabriela Vrânceanu Firea că i-a fost tăiat microfonul. "Trebuie să privim contextul. Domnul Boureanu i-a spus doamnei Firea că «nu îi răspunde la întrebări»", a atras atenţia Radu Preda.

"Trebuie să facem distincţia între o emisiune de autor ("Sinteza Zilei", n.r.) şi o emisiune electorală, unde echilibrul trebuie să fie perfect. Aici, cred că este limpede pentru orice om de bună credinţă că domnul Boureanu a făcut tot posibilul să strice această emisiune", a explicat Preda, făcând referire la faptul că Boureanu a vorbit peste Ludovic Orban (PNL), invitat la rândul său în emisiune, i-a adus acuze Gabrielei Vrânceanu Firea şi a făcut insinuări.

Mai citiţi şi:

Marea smiorcăială de după porcăială / Firea: Domnul Boureanu şi-a atins ţinta / Boureanu: Nu ştiam de problema doamnei Firea

În cadrul ediţiei de luni a emisiunii „Ştirea zilei", moderatoarea Gabriela Vrânceanu Firea a făcut o criză de nervi. După ce unul dintre invitaţii săi, deputatul PDL Cristian Boureanu, a pornit o discuţie aprinsă în care aducea acuzaţii PNL, reprezentat în emisiune de Ludovic Orban, moderatoarea a izbucnit:

„Domnule Boureanu, aţi mâncat ceva stricat înainte de emisiune?". Aceasta a continuat vădit enervată întrebându-l dacă a mâncat ceva de „pe jos" sau „de la toaletă".

Iată, mai jos, dialogul dintre cei doi în timpul emisiunii:

Gabriela Vrânceanu Firea: Domnule Boureanu, aţi mâncat ceva stricat înainte de emisiune?
Cristian Boureanu: Nu ştiu, am mâncat ceva la dumneavoastră aici.
G. V. F. : Aţi mâncat ceva de pe jos sau de la toaletă?
C. B.: Am găsit aici pe masă ce mâncaţi dumneavoastră în fiecare seară. (...)
G.V. F.: Cine v-a spus că sunteţi băiatul cu mucii-n freză a avut dreptate.
C.B.: Deci acuma mă jigniţi. Cumva amantul dumneavoastră?
G.V.F: Amantul meu? Dar amanta şi firmele dumneavoastră? (...)
C. B.: Incredibil. V-aţi permis să mă jigniţi de trei ori.
G.V.F.: Şi dumneavoastră îmi spuneţi de amant. Adică domnul Tăriceanu e amantul meu?
C. B.: De unde ştiţi că vorbeam de dânsul?
G. V. F.: Domnul Tăriceanu v-a spus că sunteţi băiatul cu mucii-n freză. (...)
C.B.: Distinsă doamnă...
G.V. F.: „Distinsă doamnă" după ce îmi spuneţi că Tăriceanu este amantul meu? Ar trebui să vă ridicaţi şi să plecaţi.
C. B.: Sunteţi o doamnă, dar îmi pare rău, nu vă plec din emisiune. (...)
C.B.: Observ că dumneavoastră minţiţi cu sânge rece aici la Antena 3.
G.V.F.: Am învăţat de la dumneavoastră câte puţin. (...)
C.B.: Să-nţeleg că mi-a fost tăiat microfonul. Să vă fie ruşine celor de la Antenă. Să vă amendeze CNA-ul. Îmi este ruşine de ceea ce a ajuns mass-media în România. Vreau să ştiu de ce am fost invitat la această emisiune.
G.V.F.: Aţi fost invitat să daţi răspunsuri, nu să jigniţi. Aţi fost jignit după ce aţi jignit de patru ori.

CNA a decis suspendarea emisiei postului Antena 1, timp de 10 minute, în intervalul 19.00 şi 19.10, pentru mai multe ediţii ale emisiunii "Acces Direct" şi ale programului de ştiri "Observator" în care au fost prezentate materiale cu tentă sexuală care implicau copii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite