Postul Craciunului scade preturile la carne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din ce in ce mai multi romani prefera sa respecte postul Craciunului, mai ales ca preturie la carne sunt foarte ridicate, spun chiar cei care lucreaza in industria de procesare. "In perioada

Din ce in ce mai multi romani prefera sa respecte postul Craciunului, mai ales ca preturie la carne sunt foarte ridicate, spun chiar cei care lucreaza in industria de procesare. "In perioada postului, vanzarile la carne si produse din carne scad cu 30%. Perioadele in care carnea are cel mai mic succes sunt primele zece zile si ultima saptamana a postului", ne-a declarat Sorin Minea, presedintele Asociatiei Romane a Carnii. Ca urmare a scaderii vanzarilor, piata nu poate asimila intreaga cantitate de carne si mezeluri produsa, iar firmele din domeniu sunt nevoite sa ieftineasca unele produse. Pretul carnii a ramas constant in ultimele sase luni si perioada postului poate aduce o scadere a acestuia. "Pentru a nu ramane cu marfa nevanduta, producatorii si procesatorii ofera reduceri de pret in aceasta perioada", a mai spus Minea.
Mezelurile vegetale fac concurenta cartofilor si fasolei
Desi la mezelurile vegetale se inregistreaza o usoara crestere a vanzarilor in perioada postului, procesatorii spun ca nu recupereaza pierderile cauzate de scaderea preferintelor pentru carne. "Noi producem pate, carnati, snitele si chiftele de post in toata perioada anului, dar acum acestea sunt mai cautate. Cu toate acestea, lucrurile nu se echilibreaza, intrucat, pentru romani, a tine post nu inseamna a manca mezeluri vegetale, ci a trece pe cartofi si fasole", a mai aratat presedintele ARC.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite