Porumbul, bogat în fibre şi nutrienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pepenele, porumbul, îngheţata şi carnea la grătar sunt bogate în vitamine şi au un aport scăzut de calorii Nutriţioniştii ne sfătuiesc cum să combinăm şi să gătim alimentele

Pepenele, porumbul, îngheţata şi carnea la grătar sunt bogate în vitamine şi au un aport scăzut de calorii

Nutriţioniştii ne sfătuiesc cum să combinăm şi să gătim alimentele pentru a avea o dietă sănătoasă în perioada verii.

Fructele şi legumele de sezon, precum şi carnea la grătar sunt baza unei diete în timpul zilelor caniculare.

1 Pepenele - Bogat în nutrienţi, are un aport scăzut de calorii (o felie medie de pepene are numai 40 de calorii).

Acest aliment este bogat în vitamina C, în complexul vitaminic B (ambele asigurând 25 la sută din necesarul de vitamine), vitamina A (10 la sută din necesarul vitaminic) şi minerale precum potasiul şi magneziul.

Nu cumpăraţi pepeni fără seminţe deoarece acestea sunt cele care dau savoare pepenelui şi aduc o parte din nutrienţi.

2 Porumbul - A început să fie din ce în ce mai consumat datorită gustului bun, posibilităţii folosirii acestuia în prepararea mâncării, dar şi nutrienţilor conţinuţi. Un porumb este bogat în nutrienţi şi fibre şi conţine puţine calorii (aproximativ 100).

De asemenea, o porţie de porumb asigură 20 la sută din necesarul zilnic de fibre (cinci grame) şi 20 la sută din necesarul de vitamina B. Porumbul se consumă de obicei împreună cu alte alimente sau doar cu sare şi unt, de aceea un aliment cu 100 de calorii se transformă într-un produs cu 300 de calorii ce creşte nivelul tensiunii arteriale şi afectează arterele. De aceea este indicat să consumăm porumbul simplu, fără a apela la combinaţii nesănătoase.

3 Îngheţata - Vestea bună în ceea ce priveşte acest produs este faptul că au apărut îngheţate cu un conţinut scăzut de grăsimi, fără a se altera gustul. O cupă de îngheţată poate avea în jur de 100 de calorii. Pentru a descoperi care este îngheţata "light" trebuie să citim cu atenţie eticheta, deoarece în caz contrar ajungem să consumăm peste 300 de calorii la porţia de îngheţată.

"Îngheţata pe care o găsim în comerţ este bogată în coloranţi, aditivi şi arome artificiale. Cea mai bună soluţie este să ne preparăm singuri o îngheţată naturală prin combinarea de suc natural îngheţat cu apă", a explicat dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Capitală.

4 Carnea la grătar - "Carnea preparată la grătar sau înăbuşită cu abur, consumată cu legume, este alimentaţia preferată pe timpul verii. De preferat este să se consume carne slabă de pui, peşte sau vită", a explicat specialistul în alimentaţie. Potrivit specialiştilor în nutriţie, carnea arsă ar putea avea potenţial cancerigen.

De aceea este indicat să o gătim la temperatură mică, un timp mai îndelungat. În acest timp, carnea negătită suficient ne poate expune riscului de a intra în contact cu diverse bacterii.

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite