Portarita de la nationala feminina de fotbal castiga de 450 de ori mai putin decat Hamutovski

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 27 de ani, este componenta echipei nationale de fotbal feminin. Joaca pe postul de portar, dupa ce a facut zece ani de atletism si doi ani de handbal. Are emotii la inceputul fiecarei partide, dar,

La 27 de ani, este componenta echipei nationale de fotbal feminin. Joaca pe postul de portar, dupa ce a facut zece ani de atletism si doi ani de handbal. Are emotii la inceputul fiecarei partide, dar, o data cu primul fluier al arbitrului, se gandeste ca trebuie sa se concentreze pentru ca totul sa iasa bine. "Este o pasiune din copilarie. Jucam fotbal cu baietii, alergam toata ziua dupa minge. Mama imi spunea mereu ca nu este pentru mine asa ceva, dar nu m-am lasat. Cand am ajuns la facultatea de sport, m-am specializat pe fotbal si de atunci a inceput totul", ne-a spus Speranta Popescu.
Fotbalul pentru femei e un hobby, nu o meserie
Vazuta de comentatori mai mult ca o nebunie, "meseria" de fotbalist pentru o femeie prinde incet radacini si in Romania. "Daca v-as spune cat castig, nimeni nu ar mai zice ca este o profesie. La noi in tara, fotbalul pentru femei este mai mult un hobby. Oricum, noi, fetele, o facem din pasiune", a continuat jucatoarea legitimata la Smart Bucuresti. "Afara se incepe de la copii si juniori, iar fetele joaca pana la o anumita varsta impreuna cu baietii. Cele mai bune, care ajung la un nivel mai ridicat, chiar castiga bani din fotbal. Acolo s-a ajuns la un nivel profesionist", a mentionat portarul echipei nationale. Jucatoarele din campionatul intern nu se pot lauda cu contracte comparabile cu cele din fotbalul masculin, majoritatea primind doar prime de joc care rar depasesc 300.000 de lei vechi. Facand un calcul aproximativ, dupa aproape 16 meciuri disputate in campionat, si alte cateva in Cupa Romaniei, sistemul competitional schimbandu-se foarte des din cauza faptului ca foarte multe formatii se retrag din liga, o jucatoare primeste in jurul a 6 milioane de lei vechi pe sezon. "Pentru ca am putut rezista in finala Cupei disputate impotriva formatiei Clujana Cluj, scor 2-1, am avut o prima de un milion de lei vechi. Celelalte echipe au fost invinse si la diferente de peste 10 goluri. Cum se spune, am fost premiate la o infrangere", a adaugat Speranta.
Are cinci joburi
"Munca mea este impartita in mai multe locuri. Sunt antrenoare la o grupa de copii, profesor de sport la Liceul "Petru Maior", arbitrez, deocamdata doar la Divizia D, si, bineinteles, joc fotbal la Smart Bucuresti", ne-a precizat fotbalista angajata la clubul Rapid. Prezenta in organigrama formatiei din Grant a dus-o foarte aproape si de portarii care au evoluat in culorile alb-visinii: "M-am antrenat si cu Bogdan Lobont, si cu Emilian Dolha, si cu Danut Coman. M-am inteles foarte bine cu ei, mai ales ca goalkeeper-ii sunt un pic sariti. Si cum si eu am un pic de nebunie, totul a fost in regula". "I-am si arbitrat de la tusa in amicalele dintre Rapid si "satelitul" Rapid II si au fost OK, chiar daca in momentul acela uitasem ca joaca "alb-visiniii", formatie al carei suporter sunt", a adaugat fotbalista. Speranta Popescu a evoluat pe mai multe posturi de cand a inceput sa practice fotbalul la nivel semiprofesionist, ea inchizand acum buturile nationalei: "Am fost mijlocas dreapta si am devenit goalkeeper dupa ce portarita noastra de la lotul national s-a accidentat. Antrenorul secund, Maria Delicoiu, si-a dat seama ca pot face fata intre buturi si asa am ajuns sa inchid poarta selectionatei Romaniei".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite