Portăreii vânează drepturile de autor ale lui Pepe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executorii judecătoreşti au cerut de la Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor situaţia veniturilor lui Ionuţ Pascu, zis Pepe. Cântăreţul refuză să-i plătească despăgubiri avocatului Andrei Condoianis, pe care l-a desfigurat în bătaie în urmă cu şase ani.

Cântăreţul Pepe, pe numele real Ionuţ-Nicolae Pascu (32 de ani), are mai  multe conturi blocate şi sechestru pus pe o proprietate în urma unei decizii date de magistraţii bucureşteni la cererea avocatului Andrei Condoianis. Motivul disputei dintre Condoianis şi cântăreţ este suma de 20.000 de lei. Aceşti bani au fost daţi de instanţele penale din Capitală drept despăgubiri morale şi materiale, după ce Pepe şi fratele său, Miguel, l-au bătut pe Condoianis.

Ultima decizie, privind executarea silită a lui Pepe, a fost dată de Judecătoria Sectorului 3, la 31 martie 2011. Anterior, Judecătoria Sectorului 1 decisese poprirea banilor lui Pepe, pe care îi avea în conturile Oana Star Company SRL şi la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor. La 31 martiei 2011, Judecătoria Sectorului 3 a hotărât poprirea sumelor de bani de la o altă societate - Pepe Latin Music SRL.

Executorul cere o treime din venituri

Cum în conturile firmei Pepe Latin Music nu s-au găsit bani, executorul judecătoresc angajat de Condoianis s-a dus la toate organizaţiile care se ocupă cu administrarea drepturilor de autor ale artiştilor pentru a identifica posibilele surse de venit ale lui Pepe: Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi. În baza deciziilor judecătoreşti, el a cerut celor două organizaţii să vireze în contul lui Condoianis o treime dintre veniturile pe care Pepe urmează să le încaseze.

Firmele, în pierdere

Societatea Oana Star Company SRL este deţinută de Pepe şi soţia sa, Oana Zăvoranu, şi a fost înfiinţată în anul 2004. Firma desfăşoară activităţi de creaţie artistică şi  interpretare artistică şi literară. În perioada 2004-2009, Oana Star a avut un profit de 223.000 de lei, însă a acumulat datorii în valoare de 1,23 milioane de lei. Pepe Latin Music SRL pare a fi mult mai profitabilă. În perioada 2004 - 2009, Pepe a declarat venituri de 2,85 milioane de lei şi a înregistrat un profit de este 800.000 de lei. Cu toate acestea, el a acumulat datorii de 2,95 milioane de lei de la înfiinţarea firmei, la care are trei angajaţi.

În numele nepotului

Trei coaste rupte, un plămân dislocat şi o plagă tăiată la ochiul stâng au fost problemele pe care avocatul a încercat să le trateze la Spitalul Municipal după întâlnirea cu Pepe şi cu Miguel. Bătaia a fost încasată de acesta, la data de 19 aprilie 2005, pentru că l-ar fi jignit pe nepotul celor doi, Franco, într-un bar din Drumul Taberei. Procesul a durat mai bine de trei ani, iar în final Pepe a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la trei luni de închisoare cu suspendare şi la plata unor despăgubiri 18.000 de lei- daune morale, şi 2.000 de lei- cheltuielile medicale. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite