Porsche a lansat prima limuzină din istoria mărcii sportive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Porsche a lansat prima limuzină din istoria mărcii sportive
Porsche a lansat prima limuzină din istoria mărcii sportive

După succesul avut cu Porsche Cayenne, nemţii de la Porsche s-au hotârât să scoată pe piaţă un nou model sport. Porsche Panamera este prima limuzină din istoria mărcii sportive premium germane. Deşi a fost lansat de curând în România,  bavarezii au primit deja şase comenzi, a precizat brand managerul Adrian Pascu.

"Comenzile primite sunt conforme cu aşteptările noastre, primind, din primul trimestru până în prezent, şase comenzi. Până astăzi, când a avut loc lansarea internaţională, nu am avut voie să facem livrări", a comentat brand managerul Porsche, Adrian Pascu.

Noul model vine în întâmpinarea pasionaţilor de cai putere cuputeri cuprinse între 400 şi 500 şi cutrei versiuni de echipare, S, 4S şi Turbo, iar tracţiunea este pe puntea spate sau integrală. Preţurile unui asemenea bolid sunt cuprinse între 82.000 şi 116.000 euro fără TVA.

Modelul S are nevoie de 5,2 secunde pentru a atinge suta, modelul 4S  are nevoie de 4,8, în timp ce modelul Turbo are nevoie de doar 4,0 secunde.

Designul modelului este un amestec intersanat de tradiţie şi stilul exuberant. Faţa pare asemănătoare lui Porsche 911 şi disproporţionată, iar trapa din spate nu este ca a unui automobil de lux. Cele patru uşi sunt foarte mari, iar interiorul foarte spaţios, permiţând persoanele cu picioare mari să se întindă cât vor.

Cu toate că piaţa auto este şi afectată de criză, bavarezii speră ca modelul să aibă în continuare comenzi. În momentul de faţă cele şase deja comandate au ajuns la suma de 100.000, toate fiind personalizate: "niciunul dintre cele şase modele deja comandate nu sunt de serie, toate fiind personalizate. Modelele au primit opţionale de minim 20% din valoarea lor de catalog, aşa că între ele se află şi variante de peste 100.000 de euro", a adăugat Pascu.

În ceea ce priveşte topul vânzărilor, brand managerul Pascu, nu se poate pronunţa dacă Panamera va trece înaintea lui Cayenne: "nu pot spune deocamdată dacă Panamera va deveni liderul vânzărilor Porsche în România, poziţie ocupată în acest moment de Cayenne (SUV-ul produs de Porsche, n.r)".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite