Populaţia, tot mai speriată de şomaj şi neplata datoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii se tem cel mai mult de pierderea locului de muncă şi de posibilitatea de a nu-şi plăti datoriile, şi nu de creşterea nivelului de trai sau un confort sporit în viaţa de zi cu zi, ca anul trecut, potrivit unui sondaj realizat de compania de cercetare GfK România.

„Dacă anul 2008 a fost caracterizat de efervescenţă în consum, iniţiativă, sentimentul că „se poate“, starea de spririt actuală are ca principale atribute incertitudinea, teama, precum şi un sentiment de vulnerabilitate.

Oamenii sunt mult mai reticenţi şi rezervaţi în asumarea riscurilor, iar legătura emoţională cu familia şi grija faţă de copii au crescut“, se mai arată în studiu.

BNR, cea mai de încredere instituţie

În plus, românii nu au încredere în capacitatea Guvernului de a veni cu soluţii de redresare a situaţiei economice şi percep Banca Naţională drept singura instituţie care ţine cont de interesele populaţiei.

Astfel, opinia generală este că: „Rolul statului în depăşirea acestei perioade de criză este considerat decisiv, dar există un mare capital de neîncredere în capacitatea Guvernului de a veni cu soluţii de redresare a situaţiei economice actuale“, se arată în comunicatul GfK.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite