"Popularii" români îşicaută faima de odinioară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru bani sau popularitate, artiştii români, care nu mai sunt chemaţi în concerte şi simt că sunt în pericol să fie ignoraţi, caută cu orice preţ să fie din nou în atenţia publicului.

Pentru bani sau popularitate, artiştii români, care nu mai sunt chemaţi în concerte şi simt că sunt în pericol să fie ignoraţi, caută cu orice preţ să fie din nou în atenţia publicului.
În urmă cu câţiva ani buni, Benone Sinulescu a spart gheaţa. Mai tânăr ca niciodată, l-am văzut ţopăind alături de tinerei pe scenă, aruncând mâinile în aer şi zâmbind larg. A renunţat la perucă, s-a ras în cap, a apărut tot mai rar în costumul popular şi a abordat un nou stil, etno-pop-dance. Înfăţişarea proaspătă, aerul tineresc şi cântecele care l-au făcut celebru ("Radu, mamii", "Crâşmăriţă din Buzău", "La căsuţa cu pridvor") au prins la puştime, fiind numai bune de-o beţie. Etno-dance, o invenţie de scurtă durată, a terfelit (şi o face în continuare) folclorul autentic românesc. Schimbarea lui nea Beni nu a fost ignorată şi imediat au început să curgă propunerile de colaborare cu grupuri mai tinere, "necoapte", care abia dacă răzbăteau la public (Ro-mania, K1, Hora, Etno). "Colaborarea cu aceste trupe a însemnat o filă nouă pentru mine. Însă eu am atacat genul de muzică etno-dance cu mulţi ani în urmă, cu Savoy. Toate cântecele mele au fost puse pe acorduri moderne". Deşi contestat şi hulit de unii, exemplul lui Benone Sinulescu a fost urmat şi de alţi cântăreţi. Arhicunoscută în epoca ceauşistă şi căutată în toate concertele, implicată în diferite scandaluri care i-au afectat oarecum imaginea, dar şi "înfrăţirea" ei cu partidul lui Vadim, Irina Loghin a câştigat teren în ultima vreme, poate şi datorită revenirii ei active în peisajul muzicii româneşti alături de Fuego. Irina Login a pus la acest aranjament de marketing zestrea ei muzicală şi talentul recunoscut. Fuego a venit cu o voce care le-a înduioşat pe doamnele trecute de o anumită vârstă.
Videoclipul "Împodobeşte mamă bradul", în care au jucat rolurile de mamă şi fiu, a constituit punctul de plecare. "Am fost întotdeauna un fan al Irinei Loghin. Mi-am dorit mereu să cânt alături de doamna cântecului popular şi iată că acum am avut plăcerea de a mi se împlini acest vis: idolul şi fanul, împreună pe aceeaşi scenă", ne-a mărturisit Fuego.
Se ştie că muzica populară nu se mai bucură de aceeaşi notorietate ca odinioară şi se încearcă o revitalizare a ei prin diverse soluţii de compromis. Iată până unde au mers unii dintre artiştii noştri pentru faimă şi bani. Poate ar trebui să se ocupe mai mult de muzică, pentru că, altfel, publicul va uita până şi meseria lor de bază.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite